Venison and Jalapeno Smoked Sausage

Venson a Jalapeno Uzený sausage

Dan Shahin

od Cai Ap Bryna z @gameandflames

Ingredients

2,5 kg zvěřiny

1,5 kg vepřového bůčku

150 g jemně nasekaného jalapeňo

200 ml vody

2 lžíce soli

1½ lžičky cibulového prášku

1 lžička papriky

1 lžíce čerstvě mletého černého pepře

½ lžičky kajenského pepře

1½ lžičky sušené šalvěje

1½ lžičky sušeného tymiánu

¾ lžičky česnekového prášku

¾ lžičky muškátu

1 lžička cukru

¾ lžičky nového koření

¾ lžičky muškátového oříšku

Preparation

Metoda:

Výroba klobásy:

Maso nakrájejte na kostky a projeďte mlýnkem na maso.

Rukama promíchejte koření, ne jalapenos, které použijete později.

Znovu dejte přes mlýnek na maso, to pomůže koření zamíchat hlouběji do masa.

Přidejte nakrájené jalapenos a znovu důkladně promíchejte.

Vložte do náplně na klobásy, pomocí přírodních vepřových kůží je protáhněte a svažte. Musíte pamatovat na to, aby bylo vše velmi chladné.

Kouřit:

Používám Bradley Digital 4 Rack Smoker. Funguje jako pochoutka pro malou dávku pro domácí použití. Můžu zavěsit asi 12 slušných párků pohodlně shora, pravděpodobně bych mohl udělat víc, ale 12 dělá dobře mně a mé rodině.

Pro tento recept jsem použil javorové brikety, které nebyly příliš silné, jen pěkný lehký kouř a chuť na doplnění klobás, naložil jsem Bradley na 3 hodiny (9 briket) a pak jsem dal udírnu na 120 °C

Dostatek tepla, aby klobásy získaly pěknou barvu a dostatek času, aby získaly tu kouřovou chuť.

V tomto receptu jsem je kouřil asi 2,5 hodiny, dokud nedosáhneme teploty 75 °C, před podáváním je nechal 5 minut odpočívat. Někdy může být vaření rychlejší, vždy se vyplatí kontrolovat teplotu pomocí sondy. Pokud je vaříte příliš dlouho, klobásy se mohou vysušit.