Smoked Pulled Jehněčí rameno
Tento recept je na perská jehněčí plec vytažená na způsob – můžete nahradit kořením v marinádové směsi a vytvořit tak chuťový profil, jaký si přejete.
Ingredients
1 jehněčí plec
Marináda / tření:4 stroužky česneku mleté
1 lžíce mletého koriandru
1 lžíce mletého kmínu
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce melasy z granátového jablka
1 lžíce škumpy
2 lžičky papriky
1 lžička mletého kardamomu
1 lžička skořice
1 ČL sušené limetkové šťávy a kůry ze 2 limetek
450 g řeckého jogurtu
Dusící kapalina:500 ml šťávy z granátového jablka
500 ml jehněčího nebo kuřecího vývaru
2 lžíce melasy z granátového jablka
2 lžíce medu
1 velká sklenice červeného vína
Šťáva z 1 limetky
Preparation
Metoda:
Smíchejte všechny ingredience na marinádu v míse a umíchejte do pasty a rovnoměrně rozetřete po celé jehněčí plec. Pro dosažení nejlepších výsledků to udělejte 12-24 hodin před kouřením.
Nastavte si udírnu na 110 C a vložte do ní biskety s příchutí Bradley® ty vybíráš. Použili jsme Cherry, protože to milujeme s jehněčím.
Jakmile dosáhne teploty, přidejte jehněčí maso a nechte pod odkapávací pánví udit, aby zachytilo všechny ty krásné šťávy.
Na pánvi smíchejte všechny tekuté ingredience na dušení, přiveďte k varu a poté vařte 10 minut, aby byly horké, abyste je mohli použít v kroku 5.
Po 4 hodinách jehněčí vyjměte a posaďte na tác s pečící tekutou fólií přes horní část, aby se uzavřelo. Poté vložte jehně zpět do udírny s vypnutým nastavením kouře pomocí pouhého ohřevu (110 C) dalších 4-5 hodin nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 95 °C.
Jakmile jehněčí plec přibližně po 8–9 hodinách dosáhne vnitřní teploty 95 °C, měla by být velmi křehká. Vyjměte ho z udírny, nalijte tekutinu z dušení zpět do pánve a nechte jehněčí odpočívat na plechu pokrytém fólií po dobu alespoň 30 minut.
Zredukujte mozkovou tekutinu na konzistenci omáčky – po dokončení by měla pěkně pokrýt zadní stranu lžíce.
Po pěkném odpočinku by jehně mělo odpadávat od kosti. Maso vytáhněte a vývar použijte jako omáčku.
Můžete to podávat se všemi obvyklými ozdobami z pečených večeří nebo to můžete o Velikonocích zachovat uvolněnější a podávat to jako zábal, jako jsme to dělali s domácím chlebem, čerstvou mátou a koriandrem a pěknou lžící řeckého jogurtu. Naprosto chutné a pěkné a jednoduché.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now