Uzené žilní vizony Bonfire Bangersová
Takže s blížícím se Halloweenem a Bonfire Night si myslím, že moje místní zvěřinové klobásy by si při této příležitosti zasloužily uzení, aby daly pěkný šmrnc tomu, co může být velmi základní venkovní jídlo.
Ingredients
Preparation
Podáváme s dekadentně krémovou česnekovou kaší a sladkou karamelizovanou cibulkou nebo s kožovitými bramborami, tučné zvěřinové klobásy s příchutí kouře ocení každý. A sezónní toboot!
Nedávno jsem se přestěhoval do Frome a pohodlně tu otevřel řezník, který prodává vynikající místní hovězí maso a podobně, ale mou pozornost upoutaly velkoryse tučné zvěřinové klobásy. Koupil jsem si 24, abych některé vykouřil a zmrazil na později! Dalo by se samozřejmě kouřit horkým kouřem, ale já jsem je hodinu kouřil za studena v Bradley Smoker - pomocí adaptéru pro studený kouř - a pomocí mých oblíbených, dubových bisket.
Rozložte je na drátěné rošty, aby se kouřilo všude kolem.
Silní kuřáci se mohou rozhodnout nechat déle, ale já nerad maso přebíjím, chci ho jen vylepšit.
Na Bonfire night pak můžete grilovat, smažit nebo – jak to dělám já – opékat na plechu v troubě vyhřáté na 200 °C, potřít olivovým olejem (zvěřina je pověstná svou libostí, takže pomůže trocha oleje nebo másla) a pár otoček několikrát, dokud nezhnědne a neprovaří.
A za návrhy na servírování...
Vaření klobás bude trvat 20–30 minut.
Ve stejné troubě jako bangery zabalte do alobalového sáčku s olivovým olejem hlavičku česneku, vodorovně rozpůlenou, aby se odhalily stroužky, a vyjměte asi po 30 minutách, až bude česnek měkký a měkký).
Mezitím oloupeme a rozpůlíme velkou bílou cibuli a na pánvi s máslem a olejem zvolna osmahneme dozlatova.
Brambory uvaříme do měkka a rozmačkáme spolu s česnekem vymačkaným ze slupky spolu s nadrobno nakrájenou petrželkou, řízky másla a podle chuti osolíme a opepříme. A pokud se vám to všechno zdá příliš obtěžující,
Předehřejte troubu na 200 °C a pečte na jedné pánvi uzené zvěřinové klobásy s kousky ochucených batátů.
Po 30 minutách a alespoň jednom otočení obsahu během vaření přidejte pár velkých hrstí mladého špenátu a otočte.
Vraťte na 3 minuty do trouby a poté podávejte!
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now