Smoked Morrocan lamb burger with Harissa mayo

Uzený marocký Jehněčí hamburgery s Harissa Mayo



Šťavnatý jehněčí hamburger s marockým kořením a jalapeño, přelitý pikantní Harissa Mayo. Vyzkoušejte tento hamburger nacpaný do chleba Pita pro změnu z obvyklé hamburgerové housky. Přidejte své oblíbené polevy, nebo si udržujte marocké téma a vrcholu s černými olivami a feta.

Ingredients

Pro uzené burgery:

1¾ lb čerstvě mletého jehněčího (použil jsem plecko)

1 vejce

½ žluté cibule, nasekané

3 zelené cibule, nakrájené na plátky

3 stroužky česneku, nasekané

3 lžíce koriandru, nasekaného

1 jalapeño, se semínky a mleté (nebo bez pecek, pokud jste jako já a máte rádi pikantní!)

¾ lžičky papriky

1 lžička kmínu

½ lžičky skořice

1 lžička soli

1 lžička pepře

Pro Harissa Mayo:

5 PL majonézy

4 lžičky směsi koření Harissa

1 stroužek česneku, nasekaný

Bradley Smoker Oak Bisquettes

Preparation

Smíchejte čerstvě mleté jehněčí maso s cibulí, zelenou cibulkou, česnekem, koriandrem, jalapeñem a kořením a důkladně promíchejte.

Vytvarujte do šesti placiček.

Předehřejte udírnu na 200 °F a použijte dubové biskety.

Vařte hamburgery v udírně, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 160 °F.

Zatímco se burgery udí, připravte Harissa Mayo smícháním všech tří ingrediencí.