Uzený marocký Jehněčí hamburgery s Harissa Mayo
Šťavnatý jehněčí hamburger s marockým kořením a jalapeño, přelitý pikantní Harissa Mayo. Vyzkoušejte tento hamburger nacpaný do chleba Pita pro změnu z obvyklé hamburgerové housky. Přidejte své oblíbené polevy, nebo si udržujte marocké téma a vrcholu s černými olivami a feta.
Ingredients
Pro uzené burgery:
1¾ lb čerstvě mletého jehněčího (použil jsem plecko)
1 vejce
½ žluté cibule, nasekané
3 zelené cibule, nakrájené na plátky
3 stroužky česneku, nasekané
3 lžíce koriandru, nasekaného
1 jalapeño, se semínky a mleté (nebo bez pecek, pokud jste jako já a máte rádi pikantní!)
¾ lžičky papriky
1 lžička kmínu
½ lžičky skořice
1 lžička soli
1 lžička pepře
Pro Harissa Mayo:
5 PL majonézy
4 lžičky směsi koření Harissa
1 stroužek česneku, nasekaný
Bradley Smoker Oak Bisquettes
Preparation
Smíchejte čerstvě mleté jehněčí maso s cibulí, zelenou cibulkou, česnekem, koriandrem, jalapeñem a kořením a důkladně promíchejte.
Vytvarujte do šesti placiček.
Předehřejte udírnu na 200 °F a použijte dubové biskety.
Vařte hamburgery v udírně, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 160 °F.
Zatímco se burgery udí, připravte Harissa Mayo smícháním všech tří ingrediencí.