Smoked Merguez Recipe
Merguez is a Spicy Jewish Lamb Sausage. Learn here how to prepare it in a few steps and then smoke them with Oak bisquettes.
Ingredients
1 lb jehněčí plec
3 oz hovězí tuk
1 lžíce košer soli
1 PL soli
½ ČL černého pepře
¼ lžičky pepřových vloček
2 PL česnekového prášku
2 PL papriky
1 ČL sušeného oregana
1 PL studeného červeného vína
Jehněčí střevo
Bikety s příchutí Bradley – dub
Preparation
Jehněčí střevo namočte na 30 minut do čerstvé vody.
Maso spolu umeleme nahrubo.
Smíchejte mleté maso s kořením a vínem a pomalu spolu mixujte ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem.
Při sestavování náplně na klobásy dejte masovou směs do lednice.
Nechejte protéci pouzdrem čerstvou vodu.
Do střívka nacpeme klobásu a konec zavážeme.
Zatočte do článků a propíchněte případné vzduchové kapsy sterilizovaným špendlíkem.
Zavěste klobásu do udírny. Poté zapněte udírnu a pomalu zvyšujte teplotu.
Kouřte při 160°F s Oak Flavour Bisquettes po dobu 2-4 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 150°F.
Recept od: Lena Clayton