Spicy Jewish Lamb Sausage

Smoked Merguez Recipe



Merguez is a Spicy Jewish Lamb Sausage. Learn here how to prepare it in a few steps and then smoke them with Oak bisquettes.

Ingredients

1 lb jehněčí plec

3 oz hovězí tuk

1 lžíce košer soli

1 PL soli

½ ČL černého pepře

¼ lžičky pepřových vloček

2 PL česnekového prášku

2 PL papriky

1 ČL sušeného oregana

1 PL studeného červeného vína

Jehněčí střevo

Bikety s příchutí Bradley – dub

Preparation

Jehněčí střevo namočte na 30 minut do čerstvé vody.

Maso spolu umeleme nahrubo.

Smíchejte mleté maso s kořením a vínem a pomalu spolu mixujte ve stojanovém mixéru s lopatkovým nástavcem.

Při sestavování náplně na klobásy dejte masovou směs do lednice.

Nechejte protéci pouzdrem čerstvou vodu.

Do střívka nacpeme klobásu a konec zavážeme.

Zatočte do článků a propíchněte případné vzduchové kapsy sterilizovaným špendlíkem.

Zavěste klobásu do udírny. Poté zapněte udírnu a pomalu zvyšujte teplotu.

Kouřte při 160°F s Oak Flavour Bisquettes po dobu 2-4 hodin, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 150°F.

Recept od: Lena Clayton