Uzený Kabanos Recept
Kabanos, tradiční polská uzená klobása, má dlouhý tenký tvar U. V dnešní době je možné je nacpat do tenkého kolagenového pouzdra místo pláště ovcí. To umožňuje udržet jejich charakteristický tvar.
Ingredients
2½ lbs kančí plec
10 oz sádla (protože jsem od řezníka vyzvedl půlkance, mezi kůží a plecí bylo dost tuku k použití. Ale pokud máte pouze ořezané kančí plec, zeptejte se místního řezníka na vepřové sádlo. Měli by mít nějaký)
25 g soli
4 g cukru
4 g černého pepře
2 g muškátového oříšku
2 g kmínu
3G lék #1
⅓ C ledová voda
Ovčí střevo nebo 22mm kolagenové střevo
Preparation
Kostkový tuk a maso
Smíchejte koření a naložte, pak do toho vhoďte maso a tuk. Vložíme do lednice a necháme 1 hodinu propojit chutě.
Společně jemně rozetřete.
Zamíchejte ⅓ šálek vody pomocí stojanového mixéru při nízké rychlosti po dobu 1-2 minut.
Pokud používáte ovčí střívka, namočte a opláchněte je před plněním klobásy. Naplňte dlouhé jednotlivé klobásy (asi 60 cm).
Pomocí sterilní jehly propíchněte všechny vzduchové otvory.
Vysušte přes noc v lednici.
Na každý konec každé klobásy přivažte řeznický provázek a zavěste na háčky tak, že každou klobásu přehnete napůl. Poté kouřte 1 hodinu při 130 °F s jablečnými sušenkami Bradley.
Zvyšte teplotu kuřáka na 200-225 °F a kouřte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 160 °F (asi 2½ hodiny)
Před konzumací osušte salám znovu na chladném a tmavém místě (50-60 °F) po dobu 3-5 dnů
Autor: Lena Clayton