alt=smoked kabanos

Uzený Kabanos Recept



Kabanos, tradiční polská uzená klobása, má dlouhý tenký tvar U. V dnešní době je možné je nacpat do tenkého kolagenového pouzdra místo pláště ovcí. To umožňuje udržet jejich charakteristický tvar.

Ingredients

2½ lbs kančí plec

10 oz sádla (protože jsem od řezníka vyzvedl půlkance, mezi kůží a plecí bylo dost tuku k použití. Ale pokud máte pouze ořezané kančí plec, zeptejte se místního řezníka na vepřové sádlo. Měli by mít nějaký)

25 g soli

4 g cukru

4 g černého pepře

2 g muškátového oříšku

2 g kmínu

3G lék #1

 C ledová voda

Ovčí střevo nebo 22mm kolagenové střevo

Preparation

Kostkový tuk a maso

Smíchejte koření a naložte, pak do toho vhoďte maso a tuk. Vložíme do lednice a necháme 1 hodinu propojit chutě.

Společně jemně rozetřete.

Zamíchejte  šálek vody pomocí stojanového mixéru při nízké rychlosti po dobu 1-2 minut.

Pokud používáte ovčí střívka, namočte a opláchněte je před plněním klobásy. Naplňte dlouhé jednotlivé klobásy (asi 60 cm).

Pomocí sterilní jehly propíchněte všechny vzduchové otvory.

Vysušte přes noc v lednici.

Na každý konec každé klobásy přivažte řeznický provázek a zavěste na háčky tak, že každou klobásu přehnete napůl. Poté kouřte 1 hodinu při 130 °F s jablečnými sušenkami Bradley.

Zvyšte teplotu kuřáka na 200-225 °F a kouřte, dokud vnitřní teplota nedosáhne 160 °F (asi 2½ hodiny)

Před konzumací osušte salám znovu na chladném a tmavém místě (50-60 °F) po dobu 3-5 dnů

Autor: Lena Clayton