![Smoked Boneless Leg of Lamb](http://udirny-bradley.cz/cdn/shop/articles/Smoked-Boneless-Leg-of-Lamb_7610d1c5-19bf-408c-a5ca-6f0c2e824681.jpg?v=1694092132&width=1500)
Uzené vykostěné Noha jehněte Recept
Zde je neuvěřitelný recept na uzenou vykostěnou nohu jehněčího. Je plná chuti a tak něžná.
Ingredients
1 vykostěná jehněčí kýta (asi 2 až 2½ libry na váze)
4 stroužky česneku - mleté
2 PL soli
1 PL čerstvě mletého černého pepře
2 PL oregana
1 ČL tymiánu
2 PL olivového oleje
Bradley Flavour Bisquettes - jablko, dub nebo hickory
Preparation
Maso zbavte přebytečného tuku a snažte se, aby maso mělo rovnoměrnou tloušťku.
To pomáhá zajistit rovnoměrné vaření a uzení. V případě potřeby jehně svažte kuchyňským provázkem, aby se svázal a vytvořil pěknou pečínku.
Smíchejte česnek, olej a koření a potřete celé jehněčí maso. Položte jehněčí maso na misku a zakryjte plastovým obalem. Dejte do lednice alespoň na hodinu marinovat.
Umístěte jehněčí na udírnu.
Nastavte udírnu na 250 °F pomocí bisket z jablka, dubu, bílého ořechu nebo jiného jemnějšího dřeva.
Udit jehně asi 3-4 hodiny nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne asi 145 °F, což je pěkná střední vzácnost. Někteří lidé preferují své jehněčí vzácnější, zatímco jiní ho mají rádi lépe udělané, takže sledujte teplotu a odebírejte podle požadovaného propečení.
Podle Steve Cylka