Smoked Boneless Leg of Lamb

Uzené vykostěné Noha jehněte Recept



Zde je neuvěřitelný recept na uzenou vykostěnou nohu jehněčího. Je plná chuti a tak něžná.

Ingredients

1 vykostěná jehněčí kýta (asi 2 až 2½ libry na váze)

4 stroužky česneku - mleté

2 PL soli

1 PL čerstvě mletého černého pepře

2 PL oregana

1 ČL tymiánu

2 PL olivového oleje

Bradley Flavour Bisquettes - jablko, dub nebo hickory

Preparation

Maso zbavte přebytečného tuku a snažte se, aby maso mělo rovnoměrnou tloušťku.

To pomáhá zajistit rovnoměrné vaření a uzení. V případě potřeby jehně svažte kuchyňským provázkem, aby se svázal a vytvořil pěknou pečínku.

Smíchejte česnek, olej a koření a potřete celé jehněčí maso. Položte jehněčí maso na misku a zakryjte plastovým obalem. Dejte do lednice alespoň na hodinu marinovat.

Umístěte jehněčí na udírnu.

Nastavte udírnu na 250 °F pomocí bisket z jablka, dubu, bílého ořechu nebo jiného jemnějšího dřeva.

Udit jehně asi 3-4 hodiny nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne asi 145 °F, což je pěkná střední vzácnost. Někteří lidé preferují své jehněčí vzácnější, zatímco jiní ho mají rádi lépe udělané, takže sledujte teplotu a odebírejte podle požadovaného propečení.

Podle Steve Cylka