Uzený Nový Zéland Noha jehněte Recept
Tato uzená novozélandská noha jehněčího receptu je výsledkem velkého výzkumu. Zkontroloval jsem fórum a přišel s tipem nebo dvěma. Poté jsem také zkontroloval Jamison's S&S na recepty a třetí zdroj. Byla to jedna z kuchařů Wolfganga Pucka (jo, hollywoodský chlap). Stručně řečeno, kombinoval jsem tipy a několik různých receptů a přišel s něčím, co bylo nejlepší jehně, buď já, moje žena nebo přátelé, které jsme měli na večeři, kdy měli.
Ingredients
Marináda:
1 šálek olivového oleje
10 nakrájených stroužků česneku
¼ šálku sójové omáčky
1 šálek jablečného moštu (Starý Wolfgang doporučuje šťávu z granátového jablka, ale jako zálohu prý používá jablečný mošt)
3 lžíce mořské soli
Pár kousků mletého pepře
Preparation
Suroviny na marinádu smícháme a vetřeme do jehněčí kýty.
Použijte basster, abyste dostali marinádu do dutin, ale nepřerušujte provázek, který drží pečeně pohromadě.
Vložte jehněčí do sáčku na zip o velikosti galon nebo podobného, nalijte zbytek marinády a dejte do lednice alespoň přes noc.
Druhý den udírnu předehřejte na cca 200 stºFa vložte 2 hodiny pekanových ořechů a 1 hodinu jablečných puků.
Jehněčí maso vyndejte ze sáčku a vložte jej s nalepenými částečkami marinády do udírny.
Udit jehně, dokud vnitřní teplota není 140ºF (asi 3-3 ½ hodiny).
Poznámka: Pod beránka jsem vložila kulatou kovovou dortovou formu, aby zachytila odkapávající omáčku, a fungovalo to jako kouzlo.
Položte jehněčí maso na druhý rošt shora a pánev položte o 2 rošty dolů. Zdálo se, že proud kouře nebyl nijak ovlivněn.
Když teplota dosáhne 140ºF, jehně vyndejte a poslušně zabalte do alobalu, poté ručníku a dejte do lednice.
Odkapávku odeberte z pánve v udírně a vložte ji do hrnce.
Přidejte nakrájenou cibuli, vařte, dokud není měkká, a přidejte trochu mléka s kukuřičným škrobem, abyste vytvořili omáčku.