Uzený Horká klobása Recept
Tento recept je pro 50#, pro 25# střih v 1/2 pro jeleny a los.
Ingredients
30# Z libového jelena, losa nebo losa
15# vepřových bostonských zadků (BNLS)
2,5# vepřového hřbetního tuku. "Tohle je nejdůležitější!"
Koření:
0,50 košer sal
0,25 Hrubě mletý pepř. Pokud si nemůžete brousit vlastní, podívejte se do místního obchodu s potravinami.
0,15 česneková sůl
0,16 Drcená červená paprika
0,08 bílý pepř
0,24 kajenský pepř
Paprika je možnost (dodá barvu a chuť)
Preparation
Namelte své divoké maso a vepřové maso dohromady a ujistěte se, že obojí dobře spojíte.
Smíchejte všechna vaše suchá koření do velké mísy.
Poté do suché směsi přidejte 3 šálky horké vody. Dobře promíchejte! (Volba: 4 o/z tekutého kouře lze použít na 50 # masa.)
Přidejte směs k masu a dobře promíchejte, znovu směs rozdrťte.
Přikryjte a nechte 4 dny stát v chlazeném stavu.
Tuto klobásu můžete nacpat do vepřových střívek nebo ovcí.
- U vepřových střev je uzení/vařte 6 hodin.
- U ovčích střev udit/vařit 2,5 – 3,5 hodiny.