alt=boar ham sliced

Uzený Kank. Ham Recept



Vytváření šunky se vždy zdá být uměním. Po několika trasách však můžete vyrobit vlastní šunku a budete ochutnat rozdíl 100%. Postupujte podle tohoto receptu krok za krokem a zjistíte, že i výroba šunky mohou provést všichni. Takže si dejte toho kuřáka Bradleyho a dejte nám vědět, jak se to ukázalo!

Nyní lze tento recept snadno aplikovat na surovou vepřovou šunku, pokud si nemůžete dostat ruce na žádný kanec

Ingredients

Jedna kančí šunka, zbavená kůže

Pro solanku:

4 l vody

1 šálek košer soli

1 hrnek cukru

2 polévkové lžíce kúry #1

3 tyčinky skořice

2 ČL semínek anýzu

10-12 hřebíček

8 Bobkové listy

2 PL sušeného kopru

2 PL hořčičných semínek

2 PL kuličky pepře

1 hrnek medu/javorového sirupu

Preparation

Ingredience na lák přiveďte k varu, aby se úplně rozpustila sůl a cukr.

Chlazení solanky přes noc v lednici.

Ponořte šunku ve slaném nálevu do nereaktivní nádoby (plastové nebo keramické) a ujistěte se, že je šunka celá zakrytá.

Šunka v solném nálevu na 14 dní v lednici.

Opláchněte přebytečný solný roztok.

Přiveďte k varu velký hrnec vody a nalijte na šunku. Nechte ponořené 20-30 minut.

Osušte.

Udit šunku v udírně nastavené mezi 200-250 °F s javorovými bisketami, dokud není dosaženo vnitřní teploty 150 °F (asi 4-5 hodin). Během uzení šunky každou hodinu nebo dvě lehce potírejte medem nebo javorovým sirupem

Dokončete v troubě při 375 ° F až do vnitřní teploty 160 ° F, každou půlhodinu potřete medem nebo javorovým sirupem.

Před krájením nechte 15-30 minut vychladnout.