Smoked Boar Ham Recipe
Making ham always seems to be an art of some sort. However, after a few trail runs, you are able to make your own ham and you will taste the difference 100%. Follow this step by step recipe and you will find that even making ham can be done by everyone. So get that Bradley smoker going and let us know how it turned out!
Now this recipe can easily be applied to a raw pork ham, if you can’t get your hands on any boar
Ingredients
Jedna kančí šunka, zbavená kůže
Pro solanku:
4 l vody
1 šálek košer soli
1 hrnek cukru
2 polévkové lžíce kúry #1
3 tyčinky skořice
2 ČL semínek anýzu
10-12 hřebíček
8 Bobkové listy
2 PL sušeného kopru
2 PL hořčičných semínek
2 PL kuličky pepře
1 hrnek medu/javorového sirupu
Preparation
Ingredience na lák přiveďte k varu, aby se úplně rozpustila sůl a cukr.
Ochlaďte solankou přes noc v lednici.
Ponořte šunku ve slaném nálevu do nereaktivní nádoby (plastové nebo keramické) a ujistěte se, že je šunka celá zakrytá.
Šunka v slaném nálevu na 14 dní v lednici.
Opláchněte přebytečný solný roztok.
Přiveďte k varu velký hrnec vody a nalijte na šunku. Nechte ponořené 20-30 minut.
Osušte.
Udit šunku v udírně nastavené mezi 200-250 °F s javorovými bisketami, dokud není dosaženo vnitřní teploty 150 °F (asi 4-5 hodin). Během uzení šunky každou hodinu nebo dvě lehce potírejte medem nebo javorovým sirupem
Dokončete v troubě při 375 ° F až do vnitřní teploty 160 ° F, každou půlhodinu potřete medem nebo javorovým sirupem.
Před krájením nechte 15-30 minut vychladnout.