boar pepperoni

Uzená kořeněná Boar Pepperoni Recept na tyčinky



Toto je velmi chutná variace mého původního receptu na pepperoni. Jsou to skvělé svačiny. Kouřte je o víkendu a budete mít celý týden pepperoni tyčinek, na které se budete těšit, jako je váš v in- mezi obědem a snídaní občerstvení. Jsou poměrně snadné.

Také kořeněné tyčinky na kanec pepperoni jsou skvělé sloužit na večírku. Stačí je nakrájet na malé plátky. Podávejte s některými sýrovými kostkami, okurkami a budete mít skvělý talíř!

Ingredients

1 kg masa z kančí plec

300 g hovězího masa (použila jsem dušené maso)

36 g soli

4 g černého pepře

3,2 G vytvrzení #2

6 g cukru

8 g papriky

6 G kajenský pepř

0,5 g chilli vloček (asi ½ lžičky)

3 G anýzová semínka

0,8 G kultury Mondostart 2M

Preparation

Nakrájejte na kostky a poté najemno umelte kančí a hovězí maso dohromady.

Odvažte zbývající ingredience a smíchejte je dohromady.

Mixujte s masem, dokud se dobře nespojí (2-3 minuty ve stojanovém mixéru na nízkou rychlost by měly stačit)

Naplňte do 22mm kolagenových střívek. Naplnil jsem asi 2 stopy střívka najednou a stáhl střívko z náplně, uřízl konec a zkroutil na dvě feferonkové tyčinky. Poté otevřený konec svažte tak, aby byly pevně vycpané.

Fermentujte při 71ºF po dobu 72 hodin, 85-90% vlhkost.

Studený kouř po dobu 8 hodin ve vašem Bradley Smoker s whisky dubovými bisketami Bradley.

Sušte při 54-60ºF, 80-85% vlhkosti po dobu 5-7 týdnů (sušte, dokud nezaznamenáte úbytek hmotnosti o 30%) a pak snězte!

Užívat si!

Autor Lena Clayton