Uzená kořeněná Boar Pepperoni Recept na tyčinky
Toto je velmi chutná variace mého původního receptu na pepperoni. Jsou to skvělé svačiny. Kouřte je o víkendu a budete mít celý týden pepperoni tyčinek, na které se budete těšit, jako je váš v in- mezi obědem a snídaní občerstvení. Jsou poměrně snadné.
Také kořeněné tyčinky na kanec pepperoni jsou skvělé sloužit na večírku. Stačí je nakrájet na malé plátky. Podávejte s některými sýrovými kostkami, okurkami a budete mít skvělý talíř!
Ingredients
1 kg masa z kančí plec
300 g hovězího masa (použila jsem dušené maso)
36 g soli
4 g černého pepře
3,2 G vytvrzení #2
6 g cukru
8 g papriky
6 G kajenský pepř
0,5 g chilli vloček (asi ½ lžičky)
3 G anýzová semínka
0,8 G kultury Mondostart 2M
Preparation
Nakrájejte na kostky a poté najemno umelte kančí a hovězí maso dohromady.
Odvažte zbývající ingredience a smíchejte je dohromady.
Mixujte s masem, dokud se dobře nespojí (2-3 minuty ve stojanovém mixéru na nízkou rychlost by měly stačit)
Naplňte do 22mm kolagenových střívek. Naplnil jsem asi 2 stopy střívka najednou a stáhl střívko z náplně, uřízl konec a zkroutil na dvě feferonkové tyčinky. Poté otevřený konec svažte tak, aby byly pevně vycpané.
Fermentujte při 71ºF po dobu 72 hodin, 85-90% vlhkost.
Studený kouř po dobu 8 hodin ve vašem Bradley Smoker s whisky dubovými bisketami Bradley.
Sušte při 54-60ºF, 80-85% vlhkosti po dobu 5-7 týdnů (sušte, dokud nezaznamenáte úbytek hmotnosti o 30%) a pak snězte!
Užívat si!
Autor Lena Clayton