elk sausage in serving bowl

Uzený Elk Landjæger klobásy Recept



Landjæger je sušená klobása, běžně vyrobená z hovězího masa a vepřového masa. Je to dobré jako cestovní občerstvení, protože to nemusí být chlazeno.

Ingredients

2 lb losího masa

½ Lb vepřového/kančího tuku

25 g košer soli

1 PL černého pepře

9 g krupicového cukru

1 PL česnekového prášku

1 ČL nového koření

1 ČL kmínu

1 ČL mletého koriandru

½ ČL celerového semínka

1 lžička cayenne

3 G vyléčení N.2

80 ml vody

4G kultura Mondostart

Bradley Smoker Alder Bisquettes

Preparation

Kostkové maso a tuk.

Smíchejte maso se všemi kořením, kořením, vodou a Cure N.2.

Marinujte přes noc.

Vložte maso do mrazáku a připravte mlýnek na maso.

Namočte vepřové střevo do sladké vody.

Maso a tuk spolu nahrubo umelte a vraťte do mrazáku.

Propláchněte střívko a připravte plničku klobás.

Přidejte kulturu Mondostart a důkladně promíchejte.

Naplňte obal na klobásu a stočte do článků.

Sterilizujte jehlu a propíchněte případné vzduchové otvory.

Nechte klobásy při pokojové teplotě po dobu 1-2 hodin.

Uzeninu fermentujte 48 hodin na čistém, uzavřeném místě s vysokou vlhkostí a teplotou 71 °F.

Studené uzeniny s olšovými bisketami po dobu 3 hodin.

Vyjměte z udírny a umístěte do sušicí komory na 2 týdny, udržujte nízkou teplotu (54 – 60 °F) a relativní vlhkost 80 %.

Skladujte v lednici nebo v mrazáku.