Uzený Elk Landjæger klobásy Recept
Landjæger je sušená klobása, běžně vyrobená z hovězího masa a vepřového masa. Je to dobré jako cestovní občerstvení, protože to nemusí být chlazeno.
Ingredients
2 lb losího masa
½ Lb vepřového/kančího tuku
25 g košer soli
1 PL černého pepře
9 g krupicového cukru
1 PL česnekového prášku
1 ČL nového koření
1 ČL kmínu
1 ČL mletého koriandru
½ ČL celerového semínka
1 lžička cayenne
3 G vyléčení N.2
80 ml vody
4G kultura Mondostart
Bradley Smoker Alder Bisquettes
Preparation
Kostkové maso a tuk.
Smíchejte maso se všemi kořením, kořením, vodou a Cure N.2.
Marinujte přes noc.
Vložte maso do mrazáku a připravte mlýnek na maso.
Namočte vepřové střevo do sladké vody.
Maso a tuk spolu nahrubo umelte a vraťte do mrazáku.
Propláchněte střívko a připravte plničku klobás.
Přidejte kulturu Mondostart a důkladně promíchejte.
Naplňte obal na klobásu a stočte do článků.
Sterilizujte jehlu a propíchněte případné vzduchové otvory.
Nechte klobásy při pokojové teplotě po dobu 1-2 hodin.
Uzeninu fermentujte 48 hodin na čistém, uzavřeném místě s vysokou vlhkostí a teplotou 71 °F.
Studené uzeniny s olšovými bisketami po dobu 3 hodin.
Vyjměte z udírny a umístěte do sušicí komory na 2 týdny, udržujte nízkou teplotu (54 – 60 °F) a relativní vlhkost 80 %.
Skladujte v lednici nebo v mrazáku.