Smoked Lamb Chops Recipe

Uzený Jehněčí kotletky Recept



Nenechte se zastrašit jehněčí. Jsou to snadné a naprosto chutné a jeden z nejchutnějších řezů jehněčího. Když je kouřen, opravdu vyvažuje tradiční herní chuť.

Vyzkoušejte tento uzený recept na jehněčí kotlety. Mnoho lidí bude říkat, že jehněčí je nejlépe hotová a rychle na grilu. I když s tím souhlasím, nesouhlasím s tím, že to není kandidát na vaření v kuřáku. Tento recept můžete použít na jehněčí pečeně a kotlety se skvělými výsledky.

Ingredients

Marináda:

4 velké šalotky

4 stroužky česneku

2 ČL rozmarýnu

1 paprika Serrano – se semínky

¾ C olivový olej

2 PL mletého černého pepře

1 ČL jalovcových bobulí

1 lžička koření

1 ČL soli

1 PL pomerančové kůry

Šťáva z ½ oranžový

Jehněčí rub:

0,25 C paprika

0,25 C česnekový prášek

5 lžic cibulového prášku

1 polévková lžíce sůl

1 polévková lžíce Černý pepř

1 polévková lžíce třtinový cukr

1 polévková lžíce šalvěj

1 polévková lžíce tymián

1 t uzeného rajčete

1 polévková lžíce Guajillo chile

1 polévková lžíce Pasilla chile

1 ČL kmínu

1 Tsp Zrzavý

1 Tsp stroužek

1 Tsp Kmín

½ Tsp jalovec

Preparation

Všechny ingredience na marinádu vložíme do kuchyňského robotu a vyšleháme. Používám hmoždíř, ale FP funguje dobře. Maso zalijeme marinádou a necháme uležet alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.

Maso vyjmeme z marinády a opečeme na velmi rozpáleném grilu nebo litinové pánvi.

Předehřejte si udírnu na nejvyšší možnou teplotu. Své dostanu do cca 250ºF s plným kouřem. Vložte maso a vařte, dokud nebude středně propečené. Líbí se mi asi 130-135ºF vnitřní, ale to se bude lišit podle chuti a porce masa (velké pečeně by měly vyjít o něco dříve kvůli překročení teploty).

Pokud chcete, můžete použít i suchý tření. Můžete nahradit nebo vynechat kteroukoli z těžko dostupných přísad, jako jsou uzená rajčata. Nedělejte si starosti s touto částí, jen se bavte a trochu experimentujte.