Uzený Jehněčí kotletky Recept
Nenechte se zastrašit jehněčí. Jsou to snadné a naprosto chutné a jeden z nejchutnějších řezů jehněčího. Když je kouřen, opravdu vyvažuje tradiční herní chuť.
Vyzkoušejte tento uzený recept na jehněčí kotlety. Mnoho lidí bude říkat, že jehněčí je nejlépe hotová a rychle na grilu. I když s tím souhlasím, nesouhlasím s tím, že to není kandidát na vaření v kuřáku. Tento recept můžete použít na jehněčí pečeně a kotlety se skvělými výsledky.
Ingredients
Marináda:
4 velké šalotky
4 stroužky česneku
2 ČL rozmarýnu
1 paprika Serrano – se semínky
¾ C olivový olej
2 PL mletého černého pepře
1 ČL jalovcových bobulí
1 lžička koření
1 ČL soli
1 PL pomerančové kůry
Šťáva z ½ oranžový
Jehněčí rub:
0,25 C paprika
0,25 C česnekový prášek
5 lžic cibulového prášku
1 polévková lžíce sůl
1 polévková lžíce Černý pepř
1 polévková lžíce třtinový cukr
1 polévková lžíce šalvěj
1 polévková lžíce tymián
1 t uzeného rajčete
1 polévková lžíce Guajillo chile
1 polévková lžíce Pasilla chile
1 ČL kmínu
1 Tsp Zrzavý
1 Tsp stroužek
1 Tsp Kmín
½ Tsp jalovec
Preparation
Všechny ingredience na marinádu vložíme do kuchyňského robotu a vyšleháme. Používám hmoždíř, ale FP funguje dobře. Maso zalijeme marinádou a necháme uležet alespoň dvě hodiny, nejlépe přes noc.
Maso vyjmeme z marinády a opečeme na velmi rozpáleném grilu nebo litinové pánvi.
Předehřejte si udírnu na nejvyšší možnou teplotu. Své dostanu do cca 250ºF s plným kouřem. Vložte maso a vařte, dokud nebude středně propečené. Líbí se mi asi 130-135ºF vnitřní, ale to se bude lišit podle chuti a porce masa (velké pečeně by měly vyjít o něco dříve kvůli překročení teploty).
Pokud chcete, můžete použít i suchý tření. Můžete nahradit nebo vynechat kteroukoli z těžko dostupných přísad, jako jsou uzená rajčata. Nedělejte si starosti s touto částí, jen se bavte a trochu experimentujte.