Uzená země teriyaki Zvěřina trhaná Recept
Historicky bylo trhané maso primárním prostředkem ochrany před chlazením. Skutečný trhnutí je sušené maso, které bylo dříve ořezáno těžkým solným roztokem. Ve skutečnosti slovo „škubnutí“ pochází ze starého španělského slova „charqui“, což znamená sušené maso.
Ingredients
1 kg (2 lb) mleté zvěřiny
30 ml (2 polévkové lžíce) kuchyňské soli
30 ml (2 polévkové lžíce) hnědého cukru
60 ml (4 polévkové lžíce) teriyaki omáčky
Volitelné koření pepř
Preparation
Rukama vmícháme všechny ingredience do mletého masa rovnoměrně a důkladně.
Dejte přes noc do lednice.
Druhý den ráno použijte trhací pistoli nebo naválejte maso na nudličky o tloušťce maximálně 3/16′ a položte na vymazané udírenské tácy.
Způsob kouření:
Vložte do Bradley Smoker pomocí bisket s příchutí Special Blend. Při teplotě ne vyšší než 55 °C až 65 °C (140 °F až 150 °F) kouřte asi 4 hodiny. Do odkapávací nádoby nedávejte vodu a ujistěte se, že klapka na horní straně udírny Bradley Smoker je široce otevřená.
Sloužit:
To by mohlo být považováno za „lehké“ trhané, protože dodává chuť trhaniny bez veškeré soli. Podáváme jako předkrm nebo svačinu. Bude žvýkací jako tradiční trhanec.
Zvěřinu nahraďte jakýmkoli mletým červeným masem, jako je hovězí nebo buvolí.