Lamb dolmades on a white plate

Uzený Lamb Dolmades Recept



Přidejte do tohoto homestyle řeckého receptu nějakou uzenou chuť s robustní chutí jehněčího. Postupujte podle pokynů, jak vyrobit dolmades. Dále je kouřte ve vašem Bradleym pomocí dubových biskquet. Užívat si!

Ingredients

½ lb hroznových listů

 Lb čerstvé mleté jehněčí

2 PL olivového oleje

1 bílá cibule - nakrájená

4-5 stroužků česneku - mletého

1½ šálku krátkozrnné rýže

Kůra z 1 citronu

2 ČL skořice

2 lžíce čerstvého kopru - nasekaný

2 lžíce čerstvé máty - nasekané

Sůl pepř

2 šálky horké vody

Šťáva z 1 citronu

1 PL olivového oleje

Dubové biskety Bradley Smoker

Preparation

Hroznové listy namočte a důkladně opláchněte, listy osušte mezi čistými papírovými utěrkami.

Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a přidejte mleté jehněčí maso, které nechte lehce osmahnout.

Opečené jehněčí přendejte do hliníkového pekáčku a vložte do udírny předehřáté na 225 °F s dubovými bisketami a 45–60 minut uďte.

Na pánvi rozehřejte zbývající 1 lžíci olivového oleje a přidejte cibuli a česnek, vařte, dokud nebudou průhledné.

Do pánve přidejte uzené jehněčí maso a vařte, dokud nebude zcela uvařené.

Přidejte rýži a vařte další minutu.

Odstraňte z ohně a přidejte citronovou kůru, skořici, kopr, mátu a sůl a pepř (podle chuti).

Umístěte jeden list na pult (žilovou stranou nahoru) a v případě potřeby odstraňte tvrdý stonek.

Umístěte 2 čajové lžičky náplně do středu hroznového listu; zastrčte spodní polovinu nahoru, pak přehněte strany a pevně srolujte.

Opakujte se zbývajícími listy a náplní.

Hotové dolmády navrstvěte do velkého hrnce.

Zalijte horkou vodou, citronovou šťávou a olivovým olejem a dolmades považte talířem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 1 – 1 ½ hodiny, nebo dokud hroznové listy mírně neztmavnou a nezměknou.