Uzený Lamb Dolmades Recept
Přidejte do tohoto homestyle řeckého receptu nějakou uzenou chuť s robustní chutí jehněčího. Postupujte podle pokynů, jak vyrobit dolmades. Dále je kouřte ve vašem Bradleym pomocí dubových biskquet. Užívat si!
Ingredients
½ lb hroznových listů
⅓ Lb čerstvé mleté jehněčí
2 PL olivového oleje
1 bílá cibule - nakrájená
4-5 stroužků česneku - mletého
1½ šálku krátkozrnné rýže
Kůra z 1 citronu
2 ČL skořice
2 lžíce čerstvého kopru - nasekaný
2 lžíce čerstvé máty - nasekané
Sůl pepř
2 šálky horké vody
Šťáva z 1 citronu
1 PL olivového oleje
Dubové biskety Bradley Smoker
Preparation
Hroznové listy namočte a důkladně opláchněte, listy osušte mezi čistými papírovými utěrkami.
Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a přidejte mleté jehněčí maso, které nechte lehce osmahnout.
Opečené jehněčí přendejte do hliníkového pekáčku a vložte do udírny předehřáté na 225 °F s dubovými bisketami a 45–60 minut uďte.
Na pánvi rozehřejte zbývající 1 lžíci olivového oleje a přidejte cibuli a česnek, vařte, dokud nebudou průhledné.
Do pánve přidejte uzené jehněčí maso a vařte, dokud nebude zcela uvařené.
Přidejte rýži a vařte další minutu.
Odstraňte z ohně a přidejte citronovou kůru, skořici, kopr, mátu a sůl a pepř (podle chuti).
Umístěte jeden list na pult (žilovou stranou nahoru) a v případě potřeby odstraňte tvrdý stonek.
Umístěte 2 čajové lžičky náplně do středu hroznového listu; zastrčte spodní polovinu nahoru, pak přehněte strany a pevně srolujte.
Opakujte se zbývajícími listy a náplní.
Hotové dolmády navrstvěte do velkého hrnce.
Zalijte horkou vodou, citronovou šťávou a olivovým olejem a dolmades považte talířem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 1 – 1 ½ hodiny, nebo dokud hroznové listy mírně neztmavnou a nezměknou.