P10 Uzená kachna Prsa
Výsledek je lahodný.
Ingredients
2 Kachní prsa
Solanka:1L vody
25,5 g soli
25,5 g hnědého cukru
+ jakékoli aromatické látky dle vašeho výběru. Použili jsme:2 stroužky česneku (rozdrcené/rozdrcené)
2 Bobkové listy
1 lžička černého pepře
1 snítka tymiánu
Tento recept na slaný nálev byl vytvořen pro 2 x 125 g kachních prsíček s použitím 2% rovnovážného solného roztoku, ale lze jej upravit na tolik, kolik chcete vařit pomocí kalkulačky rovnovážného solného roztoku.
Preparation
Metoda:
Všechny ingredience solanky dejte do velké pánve a zahřívejte, dokud se sůl nerozpustí, a poté nechte vychladnout. Po vychladnutí kachní prsa solte 16–24 hodin, poté opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte na vzduchu zaschnout odkryté v lednici na mřížce alespoň 2 hodiny.
Nastavte si teplotu kuřáka P10 na 115C.
Jakmile vaše kachní prsa oschnou a jsou připravena k vaření, zapněte kouření P10. Ke kachně rádi používáme ovocná nebo ořechová dřeva jako je Jablko, Třešeň nebo Hickory.
Vložte kachní prsa do udírny P10, abyste je udili přibližně 1,5-2 hodiny, abyste dosáhli požadované vnitřní teploty 62-65C v závislosti na preferovaném propečení. Rádi vyjmeme při 62C a necháme 15 minut odpočinout.
V tomto okamžiku si můžete vybrat:Užijte si svá kachní prsa teplá tak, jak jsou
Smažte na pánvi, aby byla kůže křupavá
Nechte vychladnout a vychutnejte si nakrájené studené
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now