P10 Smoked Whole Pheasant

P10 Uzené celé Bažant

Dan Shahin

Uzený bažant je výbornou alternativou kuřete.

Ingredients

1 Bažant celý

Solanka:

2L vody

54,1 g soli

54,1 g hnědého cukru

+ jakékoli aromatické látky dle vašeho výběru. Použili jsme:

1 lžička jalovcových bobulí

2 Bobkové listy

1 lžička černého pepře

1 snítka tymiánu

Tento recept na solný roztok byl vytvořen pro 1 x 650 g bažanta s použitím 2% rovnovážného solného roztoku, ale lze jej upravit na tolik, kolik chcete vařit pomocí kalkulačky rovnovážného solného roztoku.

Preparation

Metoda:

Všechny ingredience solanky dejte do velké pánve a zahřívejte, dokud se sůl nerozpustí, a poté nechte vychladnout. Po vychladnutí bažanta solte 16-24 hodin, poté opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte oschnout na vzduchu, odkryté v lednici na mřížce alespoň 2 hodiny.

Jakmile váš bažant uschne a je připraven k uzení, nastavte udírnu P10 na uzení bez tepla. S bažantem rádi používáme ovocná nebo ořechová dřeva, pro tento recept jsme použili Hickory, ale můžete je vyměnit za jablko nebo třešeň pro podobně lahodné výsledky.

Bažanta vložíme do udírny P10 a necháme 3 hodiny udit.

Po 3 hodinách kouření nastavte teplotu udírny P10 na 160C.

Bažanta necháme asi 1,5-2 hodiny udit, aby dosáhl požadované vnitřní teploty 72C a necháme 20-30 minut odpočinout.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now