
P10 Uzené celé Bažant
Uzený bažant je výbornou alternativou kuřete.
Ingredients
1 Bažant celý
Solanka:2L vody
54,1 g soli
54,1 g hnědého cukru
+ jakékoli aromatické látky dle vašeho výběru. Použili jsme:1 lžička jalovcových bobulí
2 Bobkové listy
1 lžička černého pepře
1 snítka tymiánu
Tento recept na solný roztok byl vytvořen pro 1 x 650 g bažanta s použitím 2% rovnovážného solného roztoku, ale lze jej upravit na tolik, kolik chcete vařit pomocí kalkulačky rovnovážného solného roztoku.
Preparation
Metoda:
Všechny ingredience solanky dejte do velké pánve a zahřívejte, dokud se sůl nerozpustí, a poté nechte vychladnout. Po vychladnutí bažanta solte 16-24 hodin, poté opláchněte a osušte kuchyňskou utěrkou. Nechte oschnout na vzduchu, odkryté v lednici na mřížce alespoň 2 hodiny.
Jakmile váš bažant uschne a je připraven k uzení, nastavte udírnu P10 na uzení bez tepla. S bažantem rádi používáme ovocná nebo ořechová dřeva, pro tento recept jsme použili Hickory, ale můžete je vyměnit za jablko nebo třešeň pro podobně lahodné výsledky.
Bažanta vložíme do udírny P10 a necháme 3 hodiny udit.
Po 3 hodinách kouření nastavte teplotu udírny P10 na 160C.
Bažanta necháme asi 1,5-2 hodiny udit, aby dosáhl požadované vnitřní teploty 72C a necháme 20-30 minut odpočinout.
Jablko
Dřevo

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now