Žebra divokého kance Metoda 3-2-1
Co je metoda 3-2-1? 3 hodiny kouření chuti a kůry! 2 hodiny zabalené do panenky! Používáme fólii na žebra, ale můžete použít broskvový papír nebo podobné! 1 hodinu glazura a dokončit!
Ingredients
1 Stojan na žebra z divočáka
50 g másla
75 ml jablečné šťávy
75 ml jablečného octa
2 lžíce světle hnědého cukru
1 polévková lžíce žluté hořčice nebo horké omáčky
Volitelná glazura:
50 ml BBQ omáčky nebo 25 ml jablečného džusu a 25 ml jablečného octa:
4 lžíce světle hnědého cukru
2 lžíce soli
1 lžíce chilli prášku
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce cibulového prášku
1 lžíce česnekového prášku
Preparation
Metoda:
Začněte smícháním všech ingrediencí a dobře promíchejte.
Potřete žebra tenkou vrstvou americké žluté hořčice nebo horkou omáčkou, aby se tření lépe přilepilo, ať už máte cokoli!
Rovnoměrně potřete žebra třením. Pravděpodobně budete mít příliš mnoho tření, a tak pokud máte nějaké zbytky, uchovávejte je ve sklenici pro další várku.
Nastavte udírnu na 115 C se zapnutým nastavením kouře. Používáme biskety z bílého ořechu, ale můžete použít libovolnou příchuť.
Po dosažení teploty vložte žebra do udírny a nechte 3 hodiny udit.
Po třech hodinách vyjměte žebra z udírny a položte na nějakou fólii.
Přidejte máslo, jablečný džus, jablečný ocet a zbývající cukr.
Žebra a ostatní ingredience zabalte do alobalu a vložte zpět do udírny.
Nastavení kouře lze nyní vypnout.
Pokračujte v pečení žebírek při 115 °C další 2 hodiny.
Po 2 hodinách vyndejte žebra z udírny a vybalte z fólie.
Umístěte je zpět na udírnu při 115 °C s vypnutým nastavením kouře na poslední 1 hodinu nebo dokud nedosáhnete požadované křehkosti, kterou hledáte.
Před jejich umístěním zpět na udírnu můžete přidat polevu dle vlastního výběru.
Některé šťávy z alobalu by mohly fungovat, nebo vaše oblíbená BBQ omáčka, nebo je dokonce nechte oschnout a pokapejte je kombinací jablečného octa a jablečného džusu (směs 50/50).
Volba je na tobě!
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now