Marocký kouřil Jehněčí stopka Recept
Naučte se zde, jak přimět Harissa vložit. Je to tuniský horký chilli pepř, který můžete použít jako ponoření nebo jako marináda. V tomto receptu jsme ho použili k marinování těchto uzených jehněčích stop. Podávejte s chlebem pita, bramborovou kaší nebo s kuskusem, abyste sledovali marockou tradici.
Ingredients
4 jehněčí kolínka
Pro Harissa Paste:
6-8 chilli papričky z ptačího oka (nebo jiná pikantní chilli paprička) - stonky odstraněny
1 cibule česneku – zbavená slupky
1 PL koriandru
1 lžíce kmínu
1½ lžičky košer soli
3 lžíce nasekané čerstvé máty
½ šálku nasekaného čerstvého koriandru
1 PL sherry nebo červeného vinného octa
Šťáva a kůra z jednoho citronu
½ šálku olivového oleje
Bikety s příchutí Bradley – prémiové biskety s chilli kmínem
Preparation
Všechny ingredience na pastu Harissa rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu do hladka. V případě potřeby přidejte více oleje, abyste dosáhli správné konzistence.
Jehněčí stopky bohatě potřete v pastě Harissa a nechte marinovat přes noc (nebo minimálně dvě hodiny před uzením).
Předehřejte svůj Bradley Smoker na 250 °F s prémiovými bisketami Chili Cumin.
Umístěte jehněčí kolínka přímo do udírny a nechte udit 3 hodiny, nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 145 °F.
Necháme 5-10 minut odpočinout a poté podáváme.