Moroccan Smoked Lamb Shank Recipe

Marocký kouřil Jehněčí stopka Recept



Naučte se zde, jak přimět Harissa vložit. Je to tuniský horký chilli pepř, který můžete použít jako ponoření nebo jako marináda. V tomto receptu jsme ho použili k marinování těchto uzených jehněčích stop. Podávejte s chlebem pita, bramborovou kaší nebo s kuskusem, abyste sledovali marockou tradici.

Ingredients

4 jehněčí kolínka

Pro Harissa Paste:

6-8 chilli papričky z ptačího oka (nebo jiná pikantní chilli paprička) - stonky odstraněny

1 cibule česneku – zbavená slupky

1 PL koriandru

1 lžíce kmínu

1½ lžičky košer soli

3 lžíce nasekané čerstvé máty

½ šálku nasekaného čerstvého koriandru

1 PL sherry nebo červeného vinného octa

Šťáva a kůra z jednoho citronu

½ šálku olivového oleje

Bikety s příchutí Bradley – prémiové biskety s chilli kmínem

Preparation

Všechny ingredience na pastu Harissa rozmixujte v mixéru nebo kuchyňském robotu do hladka. V případě potřeby přidejte více oleje, abyste dosáhli správné konzistence.

Jehněčí stopky bohatě potřete v pastě Harissa a nechte marinovat přes noc (nebo minimálně dvě hodiny před uzením).

Předehřejte svůj Bradley Smoker na 250 °F s prémiovými bisketami Chili Cumin.

Umístěte jehněčí kolínka přímo do udírny a nechte udit 3 hodiny, nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 145 °F.

Necháme 5-10 minut odpočinout a poté podáváme.