Duck Breast Pastrami
Kachní pastrami je velmi podobné běžným hovězím pastrami, ale má hlubší chuť a neodolatelnou bohatost.
Ingredients
4 kachní prsa
4 litry vody
175 g Morton's Kosher
Sůl 100 g
Hnědý cukr 12 g
Růžová vytvrzovací sůl
5 stroužků česneku, rozdrcených
2 1/2 lžíce nakládacího koření
1 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce rumu Pastrami
Pastrami Rub:
1 lžíce černého pepře
1 polévková lžíce popraskaných semínek koriandru
½ lžičky koriandrového prášku
½ lžíce hnědého cukru
1 lžička papriky
1 lžička česnekového prášku
1 lžička cibulového prášku
½ lžičky hořčičných semínek
½ lžičky hořčice v prášku
Preparation
Metoda:
K přípravě láku smíchejte hnědý cukr, růžovou sůl, košer sůl, česnek, nakládací koření a 2 litry vody. Přiveďte k varu a vařte za stálého míchání, dokud se cukr a sůl zcela nerozpustí. Nechte zcela vychladnout.
Jakmile je lák úplně vychladlý, přidejte kachní prsa, aby byla zcela ponořená, přikryjte a dejte na 5 dní do lednice.
Po 5 dnech vytvrzení opláchněte kachní prsa studenou vodou, osušte a umístěte na mřížku nezakrytou v lednici asi na 2-4 hodiny.
Nastavte udírnu na 110 °C pomocí bisket s příchutí třešňového dřeva.
Každé kachní prso pokapejte olivovým olejem a posypte pastrami po celé kachně, dobře přikryjte.
Jakmile má udírnu teplotu, přidejte kachní prsa.
Kouřte 1,5-2 hodiny, dokud vnitřní teplota nedosáhne 73 °C.
Nakrájejte a každý v lahodném kachním pastrami sendviči s hořčicí a kysaným zelím nebo jakkoli si to chcete vychutnat.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now