Hot Smoked Pheasant

Horký Uzený bažanta

Sandra Tate

Říjen; Musí to být uzená hra a bažanti na mě volali z okna řezníka.

Ingredients

Preparation

Musím říct, že jsem byl rozmazlený, když jsem si vybral čírovku, kachnu divokou, holuba a tetřeva, ale raději kouřím většího ptáka, menší šance na vysušení masa.

Tito dva byli baculatí ptáci, téměř bez poškození střelou.

Najděte si přiléhavou nádobu, ve které ptáka před kouřením vyléčíte.

Nyní připravte solanku přidáním dostatečného množství vroucí vody 50 g mořské soli a 25 g nerafinovaného cukru aby bylo možné ptáky plně ponořit.

Než tak učiníte, nechte jej úplně vychladnout.

Nechat to pro 1 hodina poté důkladně opláchněte a zevnitř i zvenku zcela osušte kuchyňským papírem.

Nastavte teplotu skříně Bradley Smoker na 240 °F/115 °C a přidejte do balíčku tucet bisket z jablečného dřeva.

Jakmile dosáhne teploty, posaďte bažanta na mřížku a umístěte ho doprostřed skříně s horním větracím otvorem napůl otevřeným.

Kouřte, dokud vnitřní teplota v kloubu nohy a nejtlustší části prsou nedosáhne teploty 72 °C – to trvalo 2½ hodiny u mě ale záleží na velikosti ptáků.

Vyjměte a nechte vychladnout.

Zjistil jsem, že bažant má krásnou spřízněnost se zemitými chutěmi, a tak se můj podával při pokojové teplotě teplá černá čočka že jsem uvařil do měkka a pak s trochou smíchal pražené semínko kmínu, nasekané klasové ořechy, koření a plochá petrželka.

Přidejte pár kapek oleje z lískových oříšků kolem talíře a slouží jako krásný podzimní oběd nebo předkrm.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now