Horký Uzená jehněčí kýta
Tento snadný recept na uzenou jehněčí kýtu je TAK jemný, šťavnatý a plný chuti. Doslova vám srazí ponožky.
Ingredients
2 kg jehněčí kýta
1 cibule česneku
1 svazek čerstvého rozmarýnu
1 citron
Olivový olej
Preparation
Metoda:
Jehněčí maso vyjměte z lednice 1 hodinu předtím, než ho chcete vařit, aby mělo pokojovou teplotu.
Zapněte udírnu a nastavte ji na 110C a po dosažení teploty zapněte udírnu. Pro naše jsme použili biskety s příchutí třešňového dřeva, ale můžete si vybrat, které biskety s příchutí Bradley chcete.
Česnekovou cibulku nalámejte na stroužky a poté je rozkrojte napůl.
Párovacím nožem opatrně propíchněte otvory velikosti špičky prstů po celé jehněčí kýtě. Do každé dírky dejte 1 kus česneku a snítku rozmarýnu.
Zbylý česnek rozdrťte do mísy, přidejte zbytek rozmarýnu nakrájený nadrobno, nastrouhejte citronovou kůru a zakápněte pořádným lžící oleje a poté promíchejte.
Jehněčí maso ochutíme mořskou solí a černým pepřem, poté pokapeme marinádou a potřeme celé maso.
Jehněčí vložíme do udírny a udíme přibližně 2-3 hodiny, dokud vnitřní teplota nebude 57C pro medium rare nebo 60C pro medium rare.
Vyjměte z udírny a nechte 15-30 minut odpočívat.
Nakrájejte a podávejte.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now