Hot Smoked Leg of Lamb

Horký Uzená jehněčí kýta

Dan Shahin

Tento snadný recept na uzenou jehněčí kýtu je TAK jemný, šťavnatý a plný chuti. Doslova vám srazí ponožky.

Ingredients

2 kg jehněčí kýta

1 cibule česneku

1 svazek čerstvého rozmarýnu

1 citron

Olivový olej

Preparation

Metoda:

Jehněčí maso vyjměte z lednice 1 hodinu předtím, než ho chcete vařit, aby mělo pokojovou teplotu.

Zapněte udírnu a nastavte ji na 110C a po dosažení teploty zapněte udírnu. Pro naše jsme použili biskety s příchutí třešňového dřeva, ale můžete si vybrat, které biskety s příchutí Bradley chcete.

Česnekovou cibulku nalámejte na stroužky a poté je rozkrojte napůl.

Párovacím nožem opatrně propíchněte otvory velikosti špičky prstů po celé jehněčí kýtě. Do každé dírky dejte 1 kus česneku a snítku rozmarýnu.

Zbylý česnek rozdrťte do mísy, přidejte zbytek rozmarýnu nakrájený nadrobno, nastrouhejte citronovou kůru a zakápněte pořádným lžící oleje a poté promíchejte.

Jehněčí maso ochutíme mořskou solí a černým pepřem, poté pokapeme marinádou a potřeme celé maso.

Jehněčí vložíme do udírny a udíme přibližně 2-3 hodiny, dokud vnitřní teplota nebude 57C pro medium rare nebo 60C pro medium rare.

Vyjměte z udírny a nechte 15-30 minut odpočívat.

Nakrájejte a podávejte.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now