Bradley Smoked and Grilled Lamb Neck Fillet with Mediterranean Vegetables

Bradley Uzený a grilovaný jehněčí filé krk se středomořskou zeleninou

Sandra Tate

Někdy jen jemný náznak kouření může transformovat jídlo.

Ingredients

2 filety z celého jehněčího krku

10 g vloček mořské soli (Maldon nebo podobné)

5 g pražených fenyklových semínek

1 polévková lžíce jemně nasekaných listů rozmarýnu

1 lžička medu

1 lžíce olivového oleje

1 velký stroužek česneku, oloupaná a najemno nastrouhaná kůra z poloviny citronu

Preparation

Jehněčí maso se může snadno zkazit příliš velkým množstvím kouře a je třeba ho podávat růžové, aby si zachovalo šťavnatost, takže řešením je před krátkým grilováním na intenzivním přímém žáru lehce udit.

Toto je ideální recept pro Countertop Bradley Smoker nebo standardní verze. Pro tento recept je třeba připravit jehněčímu voňavou pomazánku, toto množství vystačí na obalení 2 celých filetů jehněčího krku.

Všechny ingredience dejte do hmoždíře a rozdrťte paličkou, dokud nezískáte pastu.

Rozdělte tření mezi dva filety z krku a rovnoměrně natřete po celém povrchu.

Lehce zakryjte potravinářskou fólií a nechte několik hodin v lednici.

*Tento recept je vhodný pro začátečníky

Způsob kouření:

Předehřejte gril nebo BBQ na horko. Přidejte třešňové biskety do zásobníku Bradley Smoker a nastavte teplotu ve skříňce na 100 °C.

Jakmile je dosaženo teploty a skříň je naplněna kouřem, umístěte filety na střední rošt a uďte 12-15 minut.

Vyjměte a ihned přeneste na rozpálený gril/BBQ, pravidelně otáčejte asi 10 minut, dokud maso nezhnědne, ale po stlačení zpruží.

Vyjměte a před vyřezáváním volně zabalte do fólie, aby 15 minut odpočívala.

A co může být za teplého červencového večera s uzeným a grilovaným jehněčím lepší než barevná a chutná středomořská zelenina a hrst baculatých oliv?

Zatímco se jehněčí kouřilo, už jsem měl kousky 1 červená ramiro paprika, 1 žlutá ramiro paprika, 1 střední cuketa (rozpůlené a nakrájené), 1 lilek (oříznuté a nakrájené na 2,5 cm kostky) a 1 malá červená chilli paprička (se semínky a nadrobno nakrájené) za stálého smažení 2 lžíce olivového oleje nad vysokým žárem.

Jakmile se obarví a změkne, přidejte 2 nakrájená čerstvá rajčata, hrstka černé olivy, spousta koření a tipy čerstvé bazalky.

Sloužit:

Rozdělte mezi 4 talíře.

Jehněčí filety vyjmeme z fólie a nakrájíme na 2 cm plátky.

Rozdělte mezi talíře a pokapejte nahromaděnou šťávou z masa z alobalu.

Ihned podáváme s křupavým chlebem.

Třešeň
 Dřevo

Třešňové biskety pro kuřáky Bradley

Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.

Shop Now