Bradley Smoked Rabbit Leg with Warm Lentil Salad

Bradley Uzená králičí noha s teplým čočkovým salátem

Sandra Tate

Tento zpravodaj se týká toho, jak kouřit králíka a zachránit jej před katastrofou.

Ingredients

(Podává 2)

2 nohy uzeného králíka

150 g čočky Puy

kuřecí vývar

2 šalotky, oloupané a nakrájené

1 stroužek česneku, rozdrcený a nasekaný nadrobno

20 g másla

1 lžíce olivového oleje

100 g jemných fazolí

2 zralá rajčata, zbavená semínek a nakrájená na malé kostičky

sůl pepř

jemně nasekanou petrželkou

Preparation

Věci nejdou vždy podle plánu. Navzdory dobrým úmyslům jsme ještě nepostavili přístřešek odolný proti povětrnostním vlivům pro našeho Bradleyho Smokera, a přestože bylo prorokováno sluneční svit, přišel déšť, aby zastavil hru. Takže tento newsletter je o tom, jak kouřit králíka A zachránit ho před katastrofou.

Pro začátek jsem dal vařit litr vody a opařil čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, saturejka) ze zahrádky spolu s prolisovaným stroužkem česneku.

Smíchal jsem to se 75 g soli a 25 g měkkého hnědého cukru na lák a nechal úplně vychladnout.

Do toho jsem králíky na hodinu ponořil v těsně přiléhající nádobě, pak jsem je opláchl a osušil, bylinky a česnek jsem vtlačil do žaludeční dutiny.

Když jsem se pustil do organizování Bradley, bylo jasné (a svěží). Naložil jsem do stohu spoustu sušenek z jabloňového dřeva a nechal jsem skříň vyhřát na 90 °C/200 °F s úmyslem udit králíky celé 2 – 2½ hodiny nebo dokud teplota jádra v nejtlustší části nohy nedosáhne 74 °C/ 165 °F (toto je rada pro kuře, takže musí být v pořádku pro králíka). Nemám ponětí, jak dlouho by to trvalo, protože déšť se objevil po 1,5 hodině a teplota jádra byla pouhých 60 °C. Rychlé zahřátí trouby v interiéru na 180 °C zachránilo den.

Králíky jsem volně zabalila do alobalu a dala jim půl hodiny, za tu dobu byli dokonale propečení a stále velmi kouřové. Fuj.

Poznámka redakce: Přestože je králík poněkud nevýrazné maso, uzený králík je celkově chutnější a jako takový může být použit ve velmi malých množstvích. Vnější blána masa však při uzení ztvrdne a je třeba ji oškrábat malým ostrým nožem. Moc se mi líbí tato kombinace teplé, oříškové čočky, která získala část kouřové chuti králíka, se kterým byli pošírováni – to vše osvěžené jemnými fazolemi, rajčaty a bylinkami. Ledviny uložte před nálevem a uzením a místo toho je pár minut povařte na troše másla a podávejte se salátem.

Metoda:

Jemné fazole vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut do měkka, scedíme a dáme stranou. V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo a česnek a šalotku 3 minuty vaříme, aby změkly (nenecháme zbarvit).

Přidejte čočku Puy a dostatečné množství kuřecího vývaru, aby byly bohatě zakryté, přiveďte k varu a poté snižte k varu.

Po 5 minutách přidejte do hrnce uzená králičí stehýnka a vařte dalších 10–15 minut.

Zkontrolujte, zda je čočka měkká (králík bude prohřátý) a v případě potřeby ještě pár minut vařte.

Dochuťte solí a pepřem podle chuti a vyjměte z hrnce děrovanou lžící do připravené misky.

Nyní přidejte olivový olej, nakrájená rajčata, jemné fazole a petrželku a otočte lžící, aby se ingredience na salát lehce promíchaly.

Rozdělte do hlubokých misek a podávejte s křupavým chlebem.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now