Uzený Marinovaný lilek
Hned mimo gril je kůže stále něžná, ale jakmile se ochladí, zdá se, že se ztuhne, a je obtížné jíst, pokud používáte lilek v sendvičích.
Ingredients
4 graffiti lilky nebo jiné asijské druhy lilku nebo 2 střední lilky (může být vyžadováno solení)
4 velké stroužky česneku, nasekané
4 polévkové lžíce každé mleté čerstvé bazalky nebo 2 polévkové lžíce sušené
4 lžíce každého balzamikového octa a olivového oleje
Sůl a pepř na dochucení
Preparation
V malé misce smíchejte česnek, bazalku, balzamikový ocet, sůl a pepř a nechte 15 minut uležet. Dále přidejte olivový olej a důkladně promíchejte.
Pokud plánujete podávat lilek teplý, udělejte si marinádu navíc. Podívejte se na návrhy podávání.
Miluji chuť slupky lilku, ale uzení při nízké teplotě má tendenci ztvrdnout i tu nejtenčí slupku. Musela jsem tedy přistoupit na kompromis a lilek oloupat v proužcích a nechat na něm část slupky.
Nakrájejte na kulaté plátky o tloušťce 1/4 palce.
Vložte lilek do velké mísy a zalijte marinádou.
Důkladně a rychle promíchejte, aby byly všechny kousky na obou stranách rovnoměrně potažené.
Nechte marinovat asi 30 minut nebo déle, občas promíchejte.
Zatímco se lilek marinuje, předehřejte udírnu a generátor kouře a nastavte teplotu ve skříňce na 200 °F.
S lilkem na stojanech (zabere celé dva stojany), vložte jej do udírny a aplikujte 40 minut na jednu hodinu jablečného kouře.
Asi 15 minut před ukončením uzení rozpalte gril na středně vysokou teplotu a rošty namažte olejem.
Když je nanášení kouře hotové, přendejte lilek na gril.
Další možností je dokončit lilek v udírně, pod brojlerem, opéct v troubě nebo restovat na sporáku.
Plátky grilujte do měkka; asi 5 minut na každou stranu. Hotové přendejte do velké mísy a lehce pokapejte olivovým olejem.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now