Smoked Marinated Eggplant Recipe

Uzený Marinovaný lilek



Hned mimo gril je kůže stále něžná, ale jakmile se ochladí, zdá se, že se ztuhne, a je obtížné jíst, pokud používáte lilek v sendvičích.

Ingredients

4 graffiti lilky nebo jiné asijské druhy lilku nebo 2 střední lilky (může být vyžadováno solení)

4 velké stroužky česneku, nasekané

4 polévkové lžíce každé mleté čerstvé bazalky nebo 2 polévkové lžíce sušené

4 lžíce každého balzamikového octa a olivového oleje

Sůl a pepř na dochucení

Preparation

V malé misce smíchejte česnek, bazalku, balzamikový ocet, sůl a pepř a nechte 15 minut uležet. Dále přidejte olivový olej a důkladně promíchejte.

Pokud plánujete podávat lilek teplý, udělejte si marinádu navíc. Podívejte se na návrhy podávání.

Miluji chuť slupky lilku, ale uzení při nízké teplotě má tendenci ztvrdnout i tu nejtenčí slupku. Musela jsem tedy přistoupit na kompromis a lilek oloupat v proužcích a nechat na něm část slupky.

Nakrájejte na kulaté plátky o tloušťce 1/4 palce.

Vložte lilek do velké mísy a zalijte marinádou.

Důkladně a rychle promíchejte, aby byly všechny kousky na obou stranách rovnoměrně potažené.

Nechte marinovat asi 30 minut nebo déle, občas promíchejte.
Zatímco se lilek marinuje, předehřejte udírnu a generátor kouře a nastavte teplotu ve skříňce na 200 °F.

S lilkem na stojanech (zabere celé dva stojany), vložte jej do udírny a aplikujte 40 minut na jednu hodinu jablečného kouře.

Asi 15 minut před ukončením uzení rozpalte gril na středně vysokou teplotu a rošty namažte olejem.

Když je nanášení kouře hotové, přendejte lilek na gril.

Další možností je dokončit lilek v udírně, pod brojlerem, opéct v troubě nebo restovat na sporáku.

Plátky grilujte do měkka; asi 5 minut na každou stranu. Hotové přendejte do velké mísy a lehce pokapejte olivovým olejem.

Jablko
 Dřevo

Jablečné biskety pro kuřáky Bradley

Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.

Shop Now