Smoked Mexican-Inspired Cauliflower Burnt Ends

Uzený Mexický inspirovaný květák Spálené končí recept



Dopřejte si kouřové a lákavé chutí našeho kořeněného uzeného květáku! Tento recept na ústní vody je vybaven dokonale ostříleným květákem, kouřil k dokonalosti po dobu 2 hodin a poté se griloval do křupavého, spáleného povrchu. Toto jídlo je zakončeno koriandrem a stiskem vápna a je nádhernou explozí chuti a textury, která vám ponechá touhu po více.

Ingredients

1 květák

4 stroužky česneku

½ bílé cibule

2 lžíce košer soli

1 polévková lžíce ancho chile prášku

1 lžička guajillo chile prášku

1 lžíce mletého kmínu

2 ČL sušeného oregana, nejlépe mexického

1 ČL chipotle chilli prášek

¼ ČL mletého hřebíčku

Hrst nahrubo nasekaného koriandru na ozdobu

Pár klínků limetky

Preparation

Příprava - Kouř

Nastavte si udírnu na 225 ºF

Nastavte dobu kouření na 2 hodiny

Před uzením nechte květák zahřát na pokojovou teplotu. Umístěte květák na mřížku a 2 hodiny udělejte.

Až budete hotovi, nechte květák odpočinout, zatímco gril nebo dřevěné uhlí zahřejete na teplotu. Pokud používáte dřevěné uhlí, budete chtít poměrně vysokou teplotu uhlí, zvláště pokud je výška grilu daleko od uhlíků.

Květák znovu potřete a položte na gril.

Květák ogrilujeme ze všech stran. Hledáte křupavou, téměř spálenou květinu. Uhelnatina přidá na chuti.

Podávejte na pěkné misce s velkým nožem uprostřed. Posypte nasekaným koriandrem a navrch pokapejte limetkovou šťávou, aby se chuť rozjasnila kyselinou.


Příprava - Metoda

Z květáku odstřihněte spodní listy a základ nakrájejte tak, abyste vytvořili rovné dno. Chcete, aby květák seděl v udírně květem nahoru.

Tvorba Rub
Do mixéru dejte nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku spolu se zbývajícími suchými přísadami. Vynechejte koriandr a limetku.

Vše promícháme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Chcete hustou polévkovou konzistenci, kterou můžete potřít celý květák a nechat ho držet.

Naneste mokrou směs na celý květák a vložte jej do misky. Dejte do lednice alespoň na 12 hodin, aby zelenina okořenila.

Zbývající potření si nechte na další den, protože budete chtít uzený květák před grilováním znovu potřít, abyste mu dodali více chuti.

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now