Bradley Uzená cibule Dortík
Silná, po vánoční touze jíst jednodušší jídlo mě přimělo pokusit se kouřit skromnou cibuli.
Ingredients
(Dává 8)
na náplň:
800 g uzené cibule, nakrájené na tenké plátky
30 g másla
1-2 lžičky měkkého hnědého cukru
6 lžic bílého balzamikového octa
100 g silného čedaru, rozdrobeného
svazek pažitky, nasekané nadrobno
špetka kajenského pepře
sůl pepř
na pečivo:
200 g hladké mouky
100 g másla
špetka soli
1 vejce
Formičky na tartaletky s volným dnem 8 x 9 cm
Preparation
Dost bylo krůty, brambor vařených v husím sádle, Stiltonu a portského... vraťme se k základům. Cibule je tak sladká a mastná, když se vaří pomalu na polévku nebo dort - myslel jsem, že by se to dalo vylepšit jen lehkým uzením a přidáním silného čedaru Quickes, který zbyl z desky na vánoční sýr. Tyto nádherné tartaletky jsou perfektní jako předkrm nebo lehký oběd se salátem.
Vykuřte více cibule, než potřebujete, a použijte ji v polévkách nebo dušených pokrmech, abyste přidali kouřový tón dalším pokrmům.
Tento recept je pro jednotlivé tartaletky, ale pokud chcete, můžete udělat rodinný dort.
Metoda:
Uzení cibule:
Odstraňte slupky, rozpůlte a rozložte na mřížku Bradley Smoker.
Stoh naložte dubovými bisketami.
S vypnutým ohřevem cibuli 30 minut (nebo hodinu, chcete-li intenzivnější chuť) udit, zvenčí bude lehce kouřově hnědá.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou uzenou cibuli, cukr a bílý balzamikový ocet, zamícháme. Dochuťte solí a pepřem a za častého míchání asi 30 minut vařte doměkka, dokud cibule nezměkne a nelepí se a tekutina se neodpaří. Dejte stranou vychladnout.
Na pečivo:
Mouku, sůl a máslo dejte do kuchyňského robotu a promíchejte.
Nyní přidejte vejce a zpracujte, dokud se pečivo nezačne kulatit, okamžitě přestaňte.
Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 20 minut do lednice.
Troubu předehřejte na 180°C.
Těsto nakrájejte na 8 stejných dílů a každý vyválejte velmi tence, abyste vyložili dortové formy.
Odstraňte přebytečné pečivo a propíchejte základy vidličkou.
Tartaletky rozložte na plechy a pečte 10 minut, nebo dokud povrch těsta nebude vypadat suchý.
Vyjměte z trouby.
Do každého lžící přidejte trochu vychladlé cibulové směsi a pečte dalších 15–20 minut, dokud těsto nezezlátne a cibule se rozpálí.
Vyndejte z trouby, opatrně zvedněte z formiček a posypte rozdrobeným čedarem a najemno nasekanou pažitkou.
Nyní přidejte drobnou poprašku cayenne a ihned podávejte.
Dub
Dřevo
Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.
Shop Now