Bradley Smoked Onion Tart

Bradley Uzená cibule Dortík

Sandra Tate

Silná, po vánoční touze jíst jednodušší jídlo mě přimělo pokusit se kouřit skromnou cibuli.

Ingredients

(Dává 8)

na náplň:

800 g uzené cibule, nakrájené na tenké plátky

30 g másla

1-2 lžičky měkkého hnědého cukru

6 lžic bílého balzamikového octa

100 g silného čedaru, rozdrobeného

svazek pažitky, nasekané nadrobno

špetka kajenského pepře

sůl pepř

na pečivo:

200 g hladké mouky

100 g másla

špetka soli

1 vejce

Formičky na tartaletky s volným dnem 8 x 9 cm

Preparation

Dost bylo krůty, brambor vařených v husím sádle, Stiltonu a portského... vraťme se k základům. Cibule je tak sladká a mastná, když se vaří pomalu na polévku nebo dort - myslel jsem, že by se to dalo vylepšit jen lehkým uzením a přidáním silného čedaru Quickes, který zbyl z desky na vánoční sýr. Tyto nádherné tartaletky jsou perfektní jako předkrm nebo lehký oběd se salátem.

Vykuřte více cibule, než potřebujete, a použijte ji v polévkách nebo dušených pokrmech, abyste přidali kouřový tón dalším pokrmům.

Tento recept je pro jednotlivé tartaletky, ale pokud chcete, můžete udělat rodinný dort.

Metoda:

Uzení cibule:

Odstraňte slupky, rozpůlte a rozložte na mřížku Bradley Smoker.

Stoh naložte dubovými bisketami.

S vypnutým ohřevem cibuli 30 minut (nebo hodinu, chcete-li intenzivnější chuť) udit, zvenčí bude lehce kouřově hnědá.

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou uzenou cibuli, cukr a bílý balzamikový ocet, zamícháme. Dochuťte solí a pepřem a za častého míchání asi 30 minut vařte doměkka, dokud cibule nezměkne a nelepí se a tekutina se neodpaří. Dejte stranou vychladnout.

Na pečivo:

Mouku, sůl a máslo dejte do kuchyňského robotu a promíchejte.

Nyní přidejte vejce a zpracujte, dokud se pečivo nezačne kulatit, okamžitě přestaňte.

Zabalte do potravinářské fólie a dejte na 20 minut do lednice.

Troubu předehřejte na 180°C.

Těsto nakrájejte na 8 stejných dílů a každý vyválejte velmi tence, abyste vyložili dortové formy.

Odstraňte přebytečné pečivo a propíchejte základy vidličkou.

Tartaletky rozložte na plechy a pečte 10 minut, nebo dokud povrch těsta nebude vypadat suchý.

Vyjměte z trouby.

Do každého lžící přidejte trochu vychladlé cibulové směsi a pečte dalších 15–20 minut, dokud těsto nezezlátne a cibule se rozpálí.

Vyndejte z trouby, opatrně zvedněte z formiček a posypte rozdrobeným čedarem a najemno nasekanou pažitkou.

Nyní přidejte drobnou poprašku cayenne a ihned podávejte.

Dub
 Dřevo

Dubové biskety pro kuřáky Bradley

Nejuniverzálnějším dřevem ze všech je dub. Výborně se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu a zvěřině.

Shop Now