Kouřové paty z Butterntu Máslo s Cristy Sage
Zatímco jsem po slavnosti stále trpěl syndromem „nemohu čelit žádnému-více masa“, rozhodl jsem se vyzkoušet uklidňující, barevnou alternativu.
Ingredients
Střední máslová dýně
Olivový olej
Sůl a pepř
750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
Velká šalotka
Velký stroužek česneku
50 g másla
275 g rýže na rizoto arborio
Sklenka bílého vína
75 g čerstvě nastrouhaného parmazánu
Hrst natrhaných čerstvých listů šalvěje
Preparation
Kouření Butternut Squash
Domnívám se, že trocha kouře má dlouhou životnost a že vložení zeleniny do udírny Bradley Smoker na 20–40 minut bez tepla ve skříni jí dodá dostatek kouřové chuti, aby dodal pokrmu nuance, aniž by jej přehlušil.
U mého jsem půlil a střední máslová dýně (shora dolů) a vydlabal semínka,
Umístím to do skříně s několika hlávkami česneku a pár červenými papričkami ramiro - část česneku jsem použil, ale zbytek jsem si nechal na jiné příležitosti.
Chcete-li výraznější chuť kouře, pak rozhodně kouřte déle, nebo půlky tykve nakrájejte na 1 cm silné plátky a volně rozsypte na mřížce Bradley.
Použil jsem biskety z jablečného dřeva Squashové rizoto s křupavým šalvějovým máslem -
(Podává 4)
Troubu předehřejte na 220°C. Odřízněte máslová dýně na 1 cm silné plátky a rozprostřete na plech, pokapejte olivový olej a dochutíme sůl a pepř.
Pečte asi 25- a velmi křehké. 30 minut, během vaření jednou otočte - dýně by měla být mírně zbarvená a velmi křehká, dejte stranou.
Teplo 750 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru v hrnci.
Zatímco se dýně opéká, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky velká šalotka.
Rozdrtit a velký stroužek česneku s lžička soli a rozmačkejte na pastu stranou velkého nože.
Tát 50 g másla ve velké pánvi přidejte česnek, šalotku, černý pepř a a špetka šafránových vláken (vařte na mírném ohni 4 minuty, dokud nezměkne, ale nezbarví se.
Nyní přidejte 275 g rýže na rizoto arborio na pánev a otočte, aby se potřela máslem.
Nyní zvyšte teplotu a nalijte sklenku bílého vína přidejte k rýži a jakmile se vstřebá, začněte přilévat vývar po naběračkách (od této chvíle bude vaření trvat 15–20 minut).
Jakmile je téměř měkký, přiklopte 75 g čerstvě nastrouhaného parmazánu, ochutnejte a v případě potřeby dosolte a nechte pár minut odstát.
Rychle rozpusťte a v malé pánvi přidejte a hrst natrhaných čerstvých listů šalvějea odstraňte, jakmile listy ztmavnou.
Rizoto rozdělte mezi 4 nahřáté těstovinové misky, navrch dejte uzenou dýni, horkou z trouby, a navrch dejte šalvějové máslo.
Ihned podávejte s dostupným parmazánem a struhadlem.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now