Uzený Maple fazole
Naučte se, jak vyrobit tyto uzené javorové fazole od nuly. Přidejte nějakou slaninu a budete mít perfektní přílohu pro jakýkoli druh uzeného nebo grilovaného masa.
Ingredients
250 g sušených velkých severních fazolí
½ cibule, nakrájená nadrobno
4 stroužky česneku, mleté
Sůl & pepř podle chuti
6 plátků slaniny, sušené
Na omáčku:
¼ šálku hnědého cukru
½ šálku javorového sirupu
2 lžíce melasy
1 hrnek kečupu
1 PL dijonské hořčice
1 PL worcesterské omáčky
1 ČL kajenského chilli prášku
1 ČL papriky
½ ČL cibulového prášku
½ ČL česnekového prášku
½ ČL celerového semínka
Preparation
Sušené fazole vložte do nádoby a zalijte dostatečným množstvím vody, aby byly pokryty dvakrát.
Namočte přes noc.
Fazole sceďte a vložte do velkého hrnce.
Podlijeme vodou a přivedeme k varu.
Vařte asi 1 hodinu (nebo do změknutí).
Sceďte fazole a nechte si 2 šálky tekutiny.
Smíchejte ingredience na omáčku ve velké míse a dobře promíchejte.
V kastrolu nebo hliníkové zapékací míse nebo litinové misce/pánvi smíchejte uvařené fazole, odložené tekutiny a omáčku.
Polovinu slaniny opečte do lehkého zhnědnutí, vyjměte z pánve a rozdrobte na malé kousky.
Do pánve přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud nebudou průhledné (3-5 minut).
Do směsi fazolí přidejte slaninu, cibuli a česnek.
Tuto směs dejte na několik hodin do lednice (nejlépe přes noc), aby se chutě propojily.
Předehřejte udírnu na 225 °F pomocí bisket s příchutí Maple Flavor.
Fazole posypeme zbylou neuvařenou slaninou (to zabrání vyschnutí fazolí přikapáním tuku do směsi) a vložíme na 3 hodiny do udírny.
V polovině uzení vmícháme slaninu.
Po uzení podávejte teplé a užívejte si!
Recept od: Lena Clayton
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now