Smoked Maple Beans

Uzený Maple fazole



Naučte se, jak vyrobit tyto uzené javorové fazole od nuly. Přidejte nějakou slaninu a budete mít perfektní přílohu pro jakýkoli druh uzeného nebo grilovaného masa.

Ingredients

250 g sušených velkých severních fazolí

½ cibule, nakrájená nadrobno

4 stroužky česneku, mleté

Sůl & pepř podle chuti

6 plátků slaniny, sušené

Na omáčku:

¼ šálku hnědého cukru

½ šálku javorového sirupu

2 lžíce melasy

1 hrnek kečupu

1 PL dijonské hořčice

1 PL worcesterské omáčky

1 ČL kajenského chilli prášku

1 ČL papriky

½ ČL cibulového prášku

½ ČL česnekového prášku

½ ČL celerového semínka

Preparation

Sušené fazole vložte do nádoby a zalijte dostatečným množstvím vody, aby byly pokryty dvakrát.

Namočte přes noc.

Fazole sceďte a vložte do velkého hrnce.

Podlijeme vodou a přivedeme k varu.

Vařte asi 1 hodinu (nebo do změknutí).

Sceďte fazole a nechte si 2 šálky tekutiny.

Smíchejte ingredience na omáčku ve velké míse a dobře promíchejte.

V kastrolu nebo hliníkové zapékací míse nebo litinové misce/pánvi smíchejte uvařené fazole, odložené tekutiny a omáčku.

Polovinu slaniny opečte do lehkého zhnědnutí, vyjměte z pánve a rozdrobte na malé kousky.

Do pánve přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud nebudou průhledné (3-5 minut).

Do směsi fazolí přidejte slaninu, cibuli a česnek.

Tuto směs dejte na několik hodin do lednice (nejlépe přes noc), aby se chutě propojily.

Předehřejte udírnu na 225 °F pomocí bisket s příchutí Maple Flavor.

Fazole posypeme zbylou neuvařenou slaninou (to zabrání vyschnutí fazolí přikapáním tuku do směsi) a vložíme na 3 hodiny do udírny.

V polovině uzení vmícháme slaninu.

Po uzení podávejte teplé a užívejte si!

Recept od: Lena Clayton

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now