Uzený Baba Ganoush Recept
Smoked Baba Ganoush je tradiční rozpětí lilku, ale s přidanou kouřovou chutí. Podávejte teplé nebo studené s pita nebo zeleninou. Nebo v chutném zábalu!
Ingredients
1 lilek
⅓ šálek tahini (sezamové máslo)
2-4 stroužky česneku
1 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
1 PL olivového oleje
Šťáva a kůra z 1 citronu
½ lžičky kmínu
Sůl a pepř, podle chuti
Bradley Flavor Biquettes – Olše
Preparation
Předehřejte udírnu na 200-225 °F pomocí bisket s příchutí Bradley Alder.
Před vložením do udírny na 2 hodiny nebo do změknutí lilku propíchněte brodem několik otvorů.
Slupku lilku oloupejte. To by mělo být snadné, pokud je lilek zcela uvařený, a uložte dužinu.
Uvařenou dužinu lilku a zbývající ingredience přidejte do mixéru.
Mixujte do hladka, v případě potřeby přidejte více olivového oleje.
Podávejte teplé nebo studené s pitou nebo zeleninou. Nebo v chutném obalu!
Recept od: Lena Clayton
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now