Domácí kousek Chipotle Chiles Recept
Vyzkoušel jsem tento domácí recept na Chipotle Chiles dvakrát pomocí svého kuřáka Bradley a nyní je to lednička. Použijte své dřevo preference, ale mám rád kombinaci dubu a mesquite. Poznámky: Můžete použít zelené jalapenos, ale červené jsou krásnější a mají hlubší a sladší chuť. Pěstujte své vlastní, nebo vyberte chily, které začínají zčervenat, protože nakonec dozrávají. Ti, kteří byli vybráni bez červené, ve svých slupech zůstanou vždy zelené. Dělá asi 3 šálky.
Ingredients
1 ¼ libry červených zralých jalapeno chilli se stonky
½ šálku sušeného červeného chilského pyré z Nového Mexika nebo komerční chilské pasty, jako je Santa Cruz
⅓ šálku vody
2 PL rajčatového protlaku
2 PL jablečného octa
1 lžíce baleného tmavě hnědého cukru
1 Stroužek čerstvého česneku, oloupaný a rozdrcený
¼ lžičky soli
Preparation
Připravte si udírnu podle pokynů výrobce. Pomocí dubových nebo mesquite bisket dosáhněte stálé teploty 275 až 300 °C.
Umístěte chilli papričky přímo na udírnu nebo použijte mělkou jednorázovou alobalovou pánev.
Umístěte jej na chladnější konec udírny nebo na horní mřížku, pokud ji vaše udírna má.
Sklopte poklici a dejte chilli papričky kouřit 2 ½ hodiny, nebo dokud nebudou měkké, hnědé a lehce scvrklé.
Vyjměte chipotles z udírny. Ve středně nereaktivní pánvi je smíchejte s chilským pyré, vodou, rajčatovou pastou, octem, hnědým cukrem, česnekem a solí.
Dejte na střední teplotu a přiveďte k varu. Vařte za míchání jednou nebo dvakrát, dokud není omáčka velmi hustá, asi 15 minut. Ochlaďte na pokojovou teplotu.
Před použitím přemístěte chipotle do uzavřené skladovací nádoby a chlaďte alespoň 24 hodin. Lze je uchovávat v chladničce až 2 týdny nebo zmrazovat až 2 měsíce.
Na sušené Chipotle Peppers:
Po vyjmutí chilli papričky z udírny je položte na mřížku a nechte je volně zakryté při pokojové teplotě, dokud nebudou křupavé, světlé a suché, v závislosti na vlhkosti po dobu jednoho až dvou týdnů. Skladujte vzduchotěsně při pokojové teplotě.
Mesquite
Dřevo
Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.
Shop Now