Jak kouřit Slaw
To je uzená slaw, dělá lahodnou přílohu pro tažené vepřové sendviče, hrudník, cheesesteak nebo jakékoli jídlo, které byste podávali s salátem. Chvíli to trvá, ale chuť zelí kouřená slaninou, cibulkou, omáčkou a máslem BBQ zapůsobí na všechny! A pokud se chcete dozvědět více o tom, co jsem tento měsíc vyrobil tažené vepřové maso, hrudník, losos, uzené boky a občerstvení.
Ingredients
1 Velká hlávka červeného zelí
1 střední bílá cibule
4 plátky husté uzené slaniny
1 šálek BBQ omáčky, rozdělený
2 lžíce másla
½ šálku kuřecího vývaru
Preparation
Použijte velkou hlávku zelí a opatrně vykrojte jádřinec. Ostrým kráječem nebo malým kuchyňským nožem nařízněte střed tak, aby vám vznikla dutina o průměru asi 3 palce, která přesahuje asi palec před spodkem zelí.
Dno zabalte do hliníkové fólie, aby při přidávání ostatních ingrediencí nic nekapalo.
Nakrájejte jednu střední cibuli.
Na pánvi opečte 4 plátky uzené slaniny, aby byly křupavé. Poté je vyjměte a rozdrobte.
Nechte si 2 lžíce tuku ze slaniny.
Na tuku ze slaniny orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, až zesklovatí. To by mělo trvat asi 5 minut při střední teplotě. Poté přidejte rozdrobenou slaninu zpět do pánve.
Vmíchejte ½ šálku vaší oblíbené BBQ omáčky.
Když to všechno začne bublat, nalijte to všechno do dutiny zelí a naplňte ji.
Umístěte to na tác do udírny na 2 hodiny při 225ºF/107°C.
Každých 30 minut ji polijte BBQ omáčkou.
Po 2 hodinách zvyšte teplotu na 350 °CºF/176°C.
Vezměte zelí a zabalte do hliníkové fólie, zdola nahoru, nahoře ponechte prostor
V malém hrnci rozpustíme 2 lžíce másla.
Opatrně nalijte ½ šálku kuřecího vývaru a rozpuštěné máslo do dutiny zelí.
Dutinu zakryjte fólií a vařte další 2 hodiny.
Vyjměte zelí a vložte jej do pekáče o rozměrech 9 x 13 palců.
Odstraňte fólii. Zelí bude velmi jemné.
Zelí nakrájejte kuchyňskými nůžkami nebo nožem.
*Podávejte teplé nebo studené.*
*Udělejte to pikantní a přidejte do BBQ omáčky 1 lžičku horké omáčky.*
Recept od: Marc je na grilu