Fusilli s uzeným Rajčata a krém Omáčka
Všichni souhlasí s tím, že domácí rajčatová omáčka je mnohem lepší než jakákoli. Ale pokud si uděláte omáčku s uzenými rajčaty, bude to prostě perfektní.
Ingredients
4 střední rajčata
4 PL olivového oleje
3 PL másla
1 střední cibule, nakrájená na kostičky
3 stroužky česneku
1½ šálku husté smetany
½ šálku parmazánu
¼ šálku čerstvé bazalky, natrhané na malé kousky
Sůl a pepř na dochucení
500 g těstovin fusilli uvařených podle návodu
Bradley Flavour Bisquettes – Apple, Cherry nebo Maple fungují skvěle
Preparation
Nastavte udírnu na 275 °F pomocí Bradley Flavour Bisquettes dle výběru (Apple, Cherry nebo Maple fungují skvěle pro uzení zeleniny).
Rajčata rozkrojte napůl a položte řezem nahoru na udírnu. Rajčata potřeme olivovým olejem a posypeme solí a pepřem. Vložte stojan do Bradley Smoker a uďte je asi 2 hodiny.
Vyjměte rajčata z udírny a ochlaďte na pokojovou teplotu. Slupku odloupněte a vyhoďte. Uzená rajčata nakrájíme nahrubo na kousky.
V pánvi nastavené na střední teplotu rozpusťte máslo a přidejte cibuli a česnek. Smažte cibuli a česnek za častého míchání po dobu 5-7 minut nebo dokud cibule nezměkne.
Přidejte nakrájená uzená rajčata, hustou smetanu, sůl a pepř. Snižte teplotu na mírný plamen a vařte 10 minut. Sundejte z ohně a vmíchejte parmazán a čerstvou natrhanou bazalku.
Uvařené těstoviny fusilli přelijte omáčkou a podávejte přelité ještě parmazánem posypaným navrchu.
Recept od: Steve Cylka
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now