Bradley Smoky Onion Soup with Sage, Crispy Croutons & Strong Cheddar

Bradley Kouřová cibule polévka se mudrcem, křupavými krutony a silným čedarem

Sandra Tate

Toto je britská polévka na francouzskou cibuli a je ideální, aby se vrátila domů po ztužovací procházce.

Ingredients

Slouží 4

5 Bradley uzené cibule, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky

2 stroužky Bradleyho uzený česnek, oloupaný a rozdrcený

1 lžička hnědého cukru

50 g másla

2 lžíce olivového oleje

850 ml kuřecího vývaru

150 ml bílého vína

sůl a čerstvě mletý černý pepř

několik čerstvých lístků šalvěje, nastrouhaných, na závěr

půl malého bochníku mírně zatuchlého chleba, natrhaného na kousky

2 lžíce olivového oleje

100 g silného čedaru, nastrouhaného, k podávání

Preparation

Uzená cibule *Tento recept je vhodný pro začátečníky

Oloupejte 5 velkých sladkých cibulí – těm, kterým jsme říkali „španělská cibule“ – a položte je na drátěnou mřížku Bradley.

Na jiný stojan umístěte několik cibulí česneku (toto je volitelné, ale můžete také využít příležitosti a udit je pro dnešní i budoucí použití)

Nastavte svůj Bradley Smoker s 8-10 olšemi (nebo příchutí dle vašeho výběru) v zásobníku a nastavte jako na studený kouř (ale opravdu není potřeba používat adaptér na studený kouř).

Udit cibuli po dobu 2 hodin, vyjmout a dát stranou.

Cibule bude zvenku uzená a uvnitř sladká.

Metoda:

Do velkého hrnce se silným dnem dejte máslo, olivový olej a cukr a rozpusťte na vysoké teplotě. Jakmile začne prskat, přidejte nakrájenou cibuli a promíchejte.

Vařte 5 minut, nebo dokud cibule nezhnědne (nepřipálí), za stálého míchání a otáčejte.

Snižte teplotu na minimum a nechte nerušeně vařit dalších 30 minut – během této doby cibule povadne a dno pánve bude hnědé a lepkavé.

Nyní zalijte bílým vínem a vývarem, zamíchejte a seškrábejte, aby se zapracovaly lepkavé zbytky, okořeňte podle chuti, přiveďte k varu a vařte doměkka další hodinu.

Předehřejte troubu na 180 °C Zatímco se polévka vaří, natrhaný chléb vhoďte do olivového oleje a rozložte na pekáč.

Pečte krutony 15-20 minut nebo dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.

Rozdělte horkou polévku mezi nahřáté misky a do každé nasypte trochu nastrouhané čerstvé šalvěje.

Podáváme s krutony a strouhaným čedarem.

Olše
 dřevo

Olšové bikety pro kuřáky Bradley

Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.

Shop Now