Bradley Kouřová cibule polévka se mudrcem, křupavými krutony a silným čedarem
Toto je britská polévka na francouzskou cibuli a je ideální, aby se vrátila domů po ztužovací procházce.
Ingredients
Slouží 4
5 Bradley uzené cibule, rozpůlené a nakrájené na tenké plátky
2 stroužky Bradleyho uzený česnek, oloupaný a rozdrcený
1 lžička hnědého cukru
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
850 ml kuřecího vývaru
150 ml bílého vína
sůl a čerstvě mletý černý pepř
několik čerstvých lístků šalvěje, nastrouhaných, na závěr
půl malého bochníku mírně zatuchlého chleba, natrhaného na kousky
2 lžíce olivového oleje
100 g silného čedaru, nastrouhaného, k podávání
Preparation
Uzená cibule *Tento recept je vhodný pro začátečníky
Oloupejte 5 velkých sladkých cibulí – těm, kterým jsme říkali „španělská cibule“ – a položte je na drátěnou mřížku Bradley.
Na jiný stojan umístěte několik cibulí česneku (toto je volitelné, ale můžete také využít příležitosti a udit je pro dnešní i budoucí použití)
Nastavte svůj Bradley Smoker s 8-10 olšemi (nebo příchutí dle vašeho výběru) v zásobníku a nastavte jako na studený kouř (ale opravdu není potřeba používat adaptér na studený kouř).
Udit cibuli po dobu 2 hodin, vyjmout a dát stranou.
Cibule bude zvenku uzená a uvnitř sladká.
Metoda:
Do velkého hrnce se silným dnem dejte máslo, olivový olej a cukr a rozpusťte na vysoké teplotě. Jakmile začne prskat, přidejte nakrájenou cibuli a promíchejte.
Vařte 5 minut, nebo dokud cibule nezhnědne (nepřipálí), za stálého míchání a otáčejte.
Snižte teplotu na minimum a nechte nerušeně vařit dalších 30 minut – během této doby cibule povadne a dno pánve bude hnědé a lepkavé.
Nyní zalijte bílým vínem a vývarem, zamíchejte a seškrábejte, aby se zapracovaly lepkavé zbytky, okořeňte podle chuti, přiveďte k varu a vařte doměkka další hodinu.
Předehřejte troubu na 180 °C Zatímco se polévka vaří, natrhaný chléb vhoďte do olivového oleje a rozložte na pekáč.
Pečte krutony 15-20 minut nebo dozlatova. Vyjměte a dejte stranou.
Rozdělte horkou polévku mezi nahřáté misky a do každé nasypte trochu nastrouhané čerstvé šalvěje.
Podáváme s krutony a strouhaným čedarem.
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now