Uzené Pork Belly
Dosáhněte ideální křehkosti a chuti.
Ingredients
1 kg vepřového bůčku – cca. Tloušťka 1,5 palce a plochá
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce sušeného oregana
2 lžičky lehce rozdrcených semínek kmínu
2 lžičky semínek koriandru lehce rozdrcených
2 ČL černého pepře
2 lžičky soli
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky česneku
2 lžičky cibulového prášku
Kůra z 1 citronu
2 polévkové lžíce olivového oleje / hořčice / horké omáčky – volitelné pro lepší přilnavost
Preparation
Metoda:
Smíchejte všechny ingredience na tření dohromady.
Pokud používáte, masírujte olivový olej / hořčici / horkou omáčku po celém vepřovém bůčku, aby se zakryl.
Potřete rovnoměrně celý vepřový bůček. Nechte 15 minut, než se tření zabere a přilne ke spoji.
Nastavte teplotu udírny na 110C. Jakmile dosáhne teploty, začněte kouřit. Používáme biskety s příchutí třešně, ale můžete použít libovolnou příchuť.
Vepřový bůček vložíme do udírny s odkapávací miskou vespod.
Nechte jointa kouřit, dokud nebude vnitřní teplota přibližně 93 C. To bude trvat přibližně 8-10 hodin.
Kloub odpočiňte a nakrájejte, abyste si pochutnali.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now