Uzený javor vyléčený Slanina Recept
Domácí uzený recept na slaninu uzeného javoru se snadno připravuje a získáte odměnu za vylepšenou chuť a vyhýbáte se chemikáliím, které mohou být přítomny na komerční slanině.
Ingredients
2 oz košer sůl (asi ¼ pohár)
1 ČL Cure #1 (alias růžová sůl, InstaCure #1, Prague Powder #1)
¼ C javorový cukr nebo balený hnědý cukr
¼ C javorový sirup
5 lb čerstvého vepřového bůčku
Vystačí na 5 lb břicha
Preparation
Smíchejte všechny suché ingredience v míse a dobře promíchejte. Přidejte sirup a míchejte, dokud se dobře nespojí. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat další sirup na zředění.
Natřete vytvrzovací směs na břicho a ujistěte se, že pokryje celý povrch. Umístěte kůží dolů do 2 galonového uzavíratelného sáčku, vytlačte všechen vzduch a složte prázdný konec sáčku tak, aby břicho bylo v těsném kontaktu se sáčkem. Během doby nakládání bůček uvolní tekutinu a je důležité, aby tato tekutina zůstala v kontaktu s masem. Poznámka - kůže již byla odstraněna.
Uchovávejte v chladničce na 34°F - 40°F (čím blíže k 40°F, tím lépe) po dobu 5 - 7 dnů, dokud nebude břicho na dotek pevné, bez měkkých míst. Během doby vytvrzování otočte sáček jednou denně nebo jednou za dva dny, aby se vytvrzení znovu rozložilo; tomu se říká generální oprava.
Když je břicho zcela vyléčené, důkladně jej opláchněte a osušte. Umístěte jej na obrácenou mřížku Bradley nastavenou na plech na pečení a odkryté nechte přes noc (12 – 24 hodin) usušit na vzduchu v chladničce. Pokud nemáte prostor v lednici na sušení slaniny na vzduchu, můžete tento krok provést v Bradley. Předehřejte Bradley na 100 - 120 °F s široce otevřeným větracím otvorem a vložte slaninu pokojové teploty do udírny. K dosažení těchto nízkých teplot budete muset použít „nastavení studeného kouře“. V tuto chvíli nepoužívejte kouř. Břicha chcete jen vysušit, dokud nebudou při dotyku lepkavá. V závislosti na velikosti vaší zátěže to obecně trvá asi 2 hodiny, ale pro jistotu břicha zkontrolujte po jedné hodině.
Proces kouření:
Jakmile slaninu „usušíte na vzduchu“, vložte ji do udírny předehřáté na 120 °F – 140 °F s pootevřeným otvorem. Množství kouře je na vás. Obecně budu aplikovat pouze 2 hodiny pomocí javoru.
Pokud v chladničce usuší vzduch, nechte bůčky před vložením do udírny na 1 - 2 hodiny při pokojové teplotě.
Pokud jste jej sušili na vzduchu v Bradley, zvyšte teplotu na 120°F - 140°F, přiklopte ventilaci do poloviny a začněte aplikovat kouř.
Poté, co použijete kouř, zvyšte teplotu na 160 °F a uďte/vařte slaninu, dokud nedosáhnete vnitřní teploty 150 °F. Nebo zvyšte teplotu na 150 °F a kouřte/vařte, dokud nedosáhnete IT 140 °F.
Po dosažení požadované vnitřní teploty vyjměte udírnu a nechte mírně vychladnout. Až vychladnou, ale jsou stále teplé, stáhněte kůži (možná budete potřebovat ostrý nůž) a ujistěte se, že na slanině zůstane co nejvíce tuku.
Javor
Dřevo
Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.
Shop Now