Maple Cured Bacon Recipe

Uzený Maple Cured Bacon Recept



Dopřejte si radost z ústního zažitku naše uzené javorové slaniny, dokonale vyvážené sladkými a pikantními tóny javoru, pro zážitek jako žádný jiný.

Ingredients

Léčivá směs pro 5 liber. (2,25 kg) slaniny:

3 polévkové lžíce (45 ml) Bradley Maple Cure (Nepoužívejte více než toto množství.)

1 lžička (5 ml) cibulových granulí nebo cibulového prášku

1 lžička (5 ml) česnekových granulí nebo česnekového prášku

1 lžička (5 ml) bílého pepře

1 až 3 lžíce javorový sirup (volitelně)

½ až 1 lžička příchuť imitace javoru (volitelné)

Poznámka: Pokud maso váží více nebo méně než 5 liber (2,25 kg), množství aplikované směsi na nakládání musí být úměrné této hmotnosti. Pokud je například hmotnost masa 2 ½ libry (1,25 kg), pak je třeba každou přísadu, včetně Bradley Cure, rozpůlit.

Preparation

Pro druh slaniny populární ve Spojených státech použijte vepřový bůček. Chcete-li připravit zadní slaninu na britský způsob, použijte stejný kus masa, jaký se používá na šunku, nebo použijte svíčkovou či hřbet. Ve všech případech by však maso nemělo být silnější než asi 5 cm. Šířka a délka nejsou důležité, ale kusy nebo plátky vepřového masa musí být dostatečně malé, aby se vešly do nádob na sušení a udírny. Pokud je maso tlusté více než 5 cm, bude doba sušení příliš dlouhá

Míchání a aplikace vytvrzovací směsi:

Zvažte vepřové maso. Pokud používáte více než jednu nakládací nádobu, vypočítejte samostatně celkovou hmotnost masa, které umístíte do každé nádoby. Během přípravy směsi na přípravu dejte maso do lednice. (Jakákoli plastová nádoba na potraviny s těsně přiléhajícím víkem - nebo pevným plastovým sáčkem - bude fungovat jako vytvrzovací nádoba.)

Připravte, vypočítejte a změřte požadované množství vytvrzovací směsi pro každou nádobu. Míchejte tuto vytvrzovací směs, dokud nebude jednotná.

Vložte maso do nádoby (nádob). Vytvrzovací směs rovnoměrně rozetřete na všechny povrchy. Zakryjte a ochlaďte. Nastavte teplotu chladničky mezi 34 °F a 40 °F (2,2 °C až 4,4 °C).

Asi po 12 hodinách nakládání kusy masa proveďte generální opravou. (Generální oprava znamená tření povrchů masa, aby se nálev rozložil.) Ujistěte se, že jste maso namočili jakoukoli tekutinou, která se mohla nashromáždit na dně nádoby na nálevu.

Maso provádějte zhruba každý druhý den, dokud neuplyne požadovaná doba konzervace. (Vytvrzujte jeden týden na palec: Pokud má nejtlustší kus 1 palec, vytvrzujte 1 týden; pokud má nejtlustší kus dva palce, vytvrzujte celou dávku 2 týdny.)

Po dokončení nakládání každý kus vepřového velmi dobře opláchněte ve vlažné vodě. Sceďte v cedníku a osušte papírovou utěrkou.

Každý kus vepřového masa zabalte do papírové utěrky a poté znovu zabalte do novin. Dejte přes noc do lednice.

Uzení slaniny:

Druhý den ráno odstraňte papír a osušte povrch masa před elektrickým ventilátorem nebo uvnitř udírny zahřáté na asi 140 °F (60 °C). Pokud používáte udírnu, ujistěte se, že je klapka zcela otevřená. Nepoužívejte kouř. Sušení povrchu bude vyžadovat jednu nebo dvě hodiny.

Když je povrch suchý, vepřové maso udíme 3 hodiny za studena. Pokud je teplota vaší udírny vyšší než 85 °F (asi 30 °C), může být nutné zkrátit dobu uzení, aby se zabránilo nadměrnému vysychání.

Zvyšte teplotu kouřové komory na přibližně 150 °F (65 °C). Pomocí javorového dřeva udíme ještě asi 2 nebo 3 hodiny, dokud povrch slaniny nezíská atraktivní červenohnědou barvu. Vyjměte maso z udírny.

Maso necháme asi hodinu vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí na pokojovou teplotu vložte kousky slaniny do nádoby – nezakryté – a nechte přes noc chladit. Druhý den ráno můžete nakrájet slaninu. Zmrazte slaninu, která se asi do týdne nespotřebuje.

Poznámka: Pokud je chuť soli příliš jemná, při příštím vaření tohoto produktu přidejte do seznamu přísad asi 1 lžičku soli. Pokud je chuť soli příliš silná, snižte množství Bradley Cure asi o 1 čajovou lžičku.

Javor
 Dřevo

Javorové biskety pro kuřáky Bradley

Maple Bisquettes s jemně kouřovou, sladkou a jemnou chutí jsou ideální pro uzení krůt a zlepšují chuť drůbeže a pernaté zvěře.

Shop Now