Uzené Pork Belly Lardon na Spring Salad Baby Broad Beans
Vepřové břicho proužky jsou nejen levné a veselé, ale relativně rychle vyléčitelné. Jakmile jsou uzené, jsou ideální pro nakrájení na tlusté sádlo pro oživení salátů, přidání do pomalu vařených pokrmů nebo pro oživení snídaně.
Ingredients
200 g uzeného vepřového bůčku lardon
750 g dětských fazolí (váha ve skořápce cca 180 g)
150 g jemných fazolí
1 svazek jarní cibulky
1 balení raketových listů
Na dresink:
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce slunečnicového oleje
Preparation
K tomu jsem použil velmi minimální množství kúry - věřte mi, že to funguje - a se začleněním česneku, tymiánu a rozmarýnu je výsledek podobný pancettě a není příliš slaný. Dbejte na to, aby byly proužky rovnoměrně a dobře otřeny kúrou a aby byly pevně obaleny několika vrstvami potravinářské fólie.
Způsob a množství viz níže.
Nakládání a uzení vepřového bůčku:
Na 1 kg plátků vepřového bůčku budete potřebovat následující, dobře promíchané v misce: 32 g nakládací soli, 13 g měkkého hnědého cukru, 2 g sušeného česnekového prášku, 2 g sušených lístků tymiánu a 2 g sušeného rozmarýnu (odvažte si vepřové maso a použijte poměr tyto částky odpovídajícím způsobem).
Na prkénko položte dlouhý pruh potravinářské fólie (dostatečně dlouhý na to, aby se pruhy vepřového bůčku seřadily vedle sebe) a rovnoměrně na něj nasypte téměř polovinu kúry.
Položte proužky na kúru a vetřete je do směsi.
Navrch potřeme zbylou kúrou a znovu vetřeme do masa.
Nyní pevně zabalte další přilnavou fólií, několik vrstev, aby byly proužky zcela bezpečné a lék nemohl vytékat ze zásilky.
Dejte na 3 dny do lednice.
Otevřete balíček a jemně osušte proužky kuchyňskou utěrkou a poté je urovnejte přes kovový koš Bradley.
Nechte dále sušit po dobu 2-3 hodin, poté naplňte stoh Bradley dostatečným množstvím bisket z jablečného dřeva, připojte nástavec na studený kouř, pokud používáte standardní model, a udělejte je 4 hodiny.
Způsob kouření:
Nejprve připravte dresink tak, že všechny ingredience vložíte do malé sklenice se šroubovacím uzávěrem a důkladně protřepete, aby vznikla hustá krémová emulze.
Nakrájejte několik plátků uzeného bůčku na objemné sádlo. Nasucho opečte do zlatova a dokřupava, dejte stranou.
Vyloupané dětské fazole pár minut blanšírujte, sceďte, oloupejte vnější slupku a dejte stranou.
Nakrájejte jemné fazole a vařte 3–4 minuty ve vroucí osolené vodě nebo do měkka, sceďte a odstavte.
Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky.
Suroviny na zelený salát smícháme a rozdělíme na 4 talíře. Rozetřete na trochu vepřového tuku a na talíř nakapejte několik kapek dijonské emulze.
Podávejte s teplým křupavým chlebem.
Jablko
Dřevo
Lehké, ovocné a lehce nasládlé kouřové aroma, které se snoubí s drůbežím, hovězím, vepřovým, jehněčím a sýrem.
Shop Now