Uzené Pork Carnitas s Tropical Guacamole Recipe
Uzené vepřové Carnitas je jedním z nejlepších způsobů, jak připravit vepřovou plec, zadeček nebo čepel. Maso je uvnitř křehké a šťavnaté a na okrajích křupavé. Ve spojení s čerstvým guacamole je prostě neodolatelné.
Ingredients
1 vepřová pečeně (zadek, plec nebo čepel)
3 PL cukru
2 PL soli
2 PL mletého černého pepře
2 PL česnekového prášku
2 PL suchého oregana
2 PL mletého prášku chipotle
2 ČL mletého kmínu
2 PL mletého koriandru
3 avokáda
1 Limetka - odšťavněná
1 Střední rajče - nakrájené na kostičky
½ Ananas – oloupaný a zbavený jádřinců
2 papričky Jalapeno – zbavené jádřinců a mleté
12 měkkých skořápek tortilly (nebo více) - mouka nebo kukuřice
Preparation
Udělejte potěr smícháním cukru a všeho koření. Směs koření bohatě potřete celou vepřovou pečínku.
Nastavte udírnu na 225ºF použití dřevěných bisket dle výběru.
Vepřovou pečínku udíme, dokud nedosáhne vnitřní teploty 195 °CºF. To může trvat 14-18 hodin v závislosti na venkovní teplotě.
Vepřové maso nakrájejte na tenké nudličky, tuk a kosti odstraňte.
Udělejte tropické guacamole odstraněním dužiny avokáda a vložte je do středně velké misky. Rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vymačkejte šťávu z limetky a vmíchejte ji do rozmačkaného avokáda. Vmíchejte na kostičky nakrájené rajče, ananas a mletou papričku jalapeňo.
Udělejte carnitas tak, že na měkkou skořápku tortilly dáte trochu vytaženého vepřového masa. Navrch nandejte trochu tropického guacamole.