Smoked Carnitas with tropical guacamole

Uzené Pork Carnitas s Tropical Guacamole Recipe



Uzené vepřové Carnitas je jedním z nejlepších způsobů, jak připravit vepřovou plec, zadeček nebo čepel. Maso je uvnitř křehké a šťavnaté a na okrajích křupavé. Ve spojení s čerstvým guacamole je prostě neodolatelné.

Ingredients

1 vepřová pečeně (zadek, plec nebo čepel)

3 PL cukru

2 PL soli

2 PL mletého černého pepře

2 PL česnekového prášku

2 PL suchého oregana

2 PL mletého prášku chipotle

2 ČL mletého kmínu

2 PL mletého koriandru

3 avokáda

1 Limetka - odšťavněná

1 Střední rajče - nakrájené na kostičky

½ Ananas – oloupaný a zbavený jádřinců

2 papričky Jalapeno – zbavené jádřinců a mleté

12 měkkých skořápek tortilly (nebo více) - mouka nebo kukuřice

Preparation

Udělejte potěr smícháním cukru a všeho koření. Směs koření bohatě potřete celou vepřovou pečínku.

Nastavte udírnu na 225ºF použití dřevěných bisket dle výběru.

Vepřovou pečínku udíme, dokud nedosáhne vnitřní teploty 195 °CºF. To může trvat 14-18 hodin v závislosti na venkovní teplotě.

Vepřové maso nakrájejte na tenké nudličky, tuk a kosti odstraňte.

Udělejte tropické guacamole odstraněním dužiny avokáda a vložte je do středně velké misky. Rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Vymačkejte šťávu z limetky a vmíchejte ji do rozmačkaného avokáda. Vmíchejte na kostičky nakrájené rajče, ananas a mletou papričku jalapeňo.

Udělejte carnitas tak, že na měkkou skořápku tortilly dáte trochu vytaženého vepřového masa. Navrch nandejte trochu tropického guacamole.