Uzené čestné vaření Chorizo Recept
Toto uzené čestné vaření chorizo je spíše pro mexické chorizo než španělštinu. V obou případech existuje spousta možností, ale nevím nic o výrobě španělského chorizo. Na mexické straně je však několik, které jsem použil. Toto je ten, který obecně používám jako výchozí bod. Až budete připraveni, můžete jej nechat sedět několik hodin, aby se příchutě spojily. Zjistil jsem však, že je to lahodné hned po výrobě. Udrží v chladničce několik dní a pěkně zamrzne.
Ingredients
1,10 lb nebo 500 gramů mletého vepřového masa
1 PL semínka kmínu
1 ČL semínka koriandru
5 Celý hřebíček
2 bobkové listy
¼ ČL mleté skořice
½ ČL oregana
½ ČL tymiánu
1 PL granulovaného česneku
1 ČL mořské soli
5 kuliček celého pepře (nebo ½ lžičky mletého černého pepře)
Toustujte (volitelné) položky označené hvězdičkou samostatně, poté vše umelte a promíchejte.
Poté přidejte:
2 PL prášku ancho chile NEBO náhražka kombinací
2 PL papriky smíchané s ½ lžičky kajenského prášku NEBO
2 lžíce papriky smíchané s 1 lžičkou červeného chilli
3 polévkové lžíce. jablečný ocet (lze nahradit octem z červeného vína)
Preparation
Na suché pánvi rozpálené na vyšší stupeň opékejte chilli papričky z každé strany asi 10 sekund nebo jen tak dlouho, dokud nezačnou nafukovat.
Naplňte pánev dostatečným množstvím vody, aby pokryla chilli papričky. Nechte teplo, dokud se voda nezačne vařit.
Poté vypněte oheň a nechte chilli nasáknout do měkka, asi 30 minut.
Poté, co jsou chilli papričky vlhké, slijte vodu a vložte chilli papričky a ocet do mixéru, přidejte také nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Pyré, dokud se nevytvoří hladká, jasně červená pasta (můžete přidat kapku vody nebo octa, pokud je příliš suchá na smíchání). Bude to vypadat jako kečup.
Chilské pyré přidejte k mletému vepřovému masu spolu se zbytkem koření. Dobře promíchejte.
Chcete-li otestovat chutě, utrhněte malý kousek a smažte ho na pánvi asi minutu. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte další koření.
Necháme pár hodin odležet, aby se chutě propojily.