Uzený Vepřová svíčková S receptem švestky
Připravte si tento uzenou vepřovou svíču s marinádou švestkových cassis a buďte připraveni přijímat ocenění vašich hostů. Tento recept je ten, který mě přesvědčil, že byste měli používat svého kuřáka pro více než jen losos. Je to z kuchařky „Marinády“ od Jim Tarantino. Lepší, pokud používáte Apple, Cherry nebo Pecan Wood. Doufám, že se vám to bude líbit, pokud to zkusíte.
Ingredients
2-3 lžíce nasekaných čerstvých listů rozmarýnu
Jablečný nebo pomerančový džus
3 Lb vepřové panenky
Marináda:
6 čerstvých švestek, vypeckovaných a nahrubo nasekaných (každé léto zmrazuji některé z našeho stromu jen kvůli tomuto receptu)
¼ šálku likéru creme de cassis
⅓ šálek jablečného octa
¼ šálku suchého madeirského vína
2 stroužky česneku, mleté nebo lisované
1 PL suché hořčice
1 PL tmavě hnědého cukru
¼ ČL čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
Preparation
Vařte švestky a cassis, poté snižte teplotu a vařte 20 minut. Chladný.
Švestkovou směs smícháme s octem, vínem, česnekem, hořčicí, cukrem a muškátovým oříškem a pyré.
Způsob vaření:
Smíchejte marinádu a rozmarýn a marinujte vepřové maso přes noc nebo 8 hodin.
Vyjmeme vepřové maso a dáme vařit marinádu na potření.
Použijte jablečný džus ve vodní pánvi vašeho udírny a kuřte vepřové maso s jablky, třešněmi nebo pekanovými ořechy, dokud vnitřní teplota nedosáhne 140 °F.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now