Smoked Pork Tenderloin with Asian Rub Recipe

Uzený Vepřová svíčková S asijským receptem



Jednou z velkých věcí na mém Bradleym je, že neváhám se dostat ven a něco kouřit. Nezáleží na tom, jestli nepracuji s velkým řezem masa nebo s celou rybou.

Pro tento recept, který udělal perfektní nedělní večeři pro dva, se slušným množstvím zbytků jsem použil vepřovou svíčku s jednou librou. Dovolte mi, abych vám řekl, že okurkový salát byl s vepřovým masem úžasný. Následující den to však bylo ještě lepší na sendviči vepřových plátků! Je to tak snadné, chutné a perfektní fólie pro všechny ty kouřové dobroty.

Ingredients

Asijský rub:

Na kilovou svíčkovou

Jedna polévková lžíce prášku z pěti koření

Mletý zázvor - 1 polévková lžíce

„Syrový cukr“, cukr Demerara nebo světle hnědý cukr – 1 polévková lžíce

Praskaný sečuánský pepř – jedna lžička nebo více, pokud chcete více nakopnutí

Granulovaný česnek - jedna polévková lžíce

Půl lžičky soli

Asi ¼ šálku slaniny – to drží tření pohromadě a samozřejmě dodává ještě více chuti.

Vše výše uvedené velmi dobře promíchejte a směsí potřete celou panenku.

Dejte do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo přes noc.

Před vložením do udírny nechte panenku odležet mimo lednici alespoň jednu hodinu.

Okurkový salát:

Půl šálku rýžového vinného octa

Asijská sladká chilli omáčka - 2 polévkové lžíce

Citronová kůra - jedna lžička

Jedna střední okurka, nakrájená na tenké plátky

Středně velká mrkev, julienned

Půlka malé červené cibule, nakrájená na tenké plátky

Asi ½ šálku na tenké plátky nakrájených ředkviček

Nasekaný čerstvý koriandr – ½ šálku

Nasekané, suché pražené arašídy ¼ šálku (při použití solených arašídů dávejte pozor na přidávání soli)

Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Preparation

Proces kouření:

Nejprve zahřejte Bradley Smoker na 220 stupňů a poté dobře naolejujte rošt. U jednolibrové svíčkové byla doba uzení na vnitřní teplotu 160 stupňů asi dvě hodiny.

Jak se vždy doporučuje, nechte před krájením pár minut odležet.

Okurkový salát:

V misce prošlehejte ocet, chilli omáčku a citronovou kůru. Dále přidejte okurku, mrkev, ředkvičky a cibuli a poté promíchejte. Po ochucení solí a pepřem přikryjte a nechte alespoň 2 hodiny chladit.

Před podáváním salát sceďte a doplňte koriandrem a arašídy.