Uzený Vepřová svíčková S asijským receptem
Jednou z velkých věcí na mém Bradleym je, že neváhám se dostat ven a něco kouřit. Nezáleží na tom, jestli nepracuji s velkým řezem masa nebo s celou rybou.
Pro tento recept, který udělal perfektní nedělní večeři pro dva, se slušným množstvím zbytků jsem použil vepřovou svíčku s jednou librou. Dovolte mi, abych vám řekl, že okurkový salát byl s vepřovým masem úžasný. Následující den to však bylo ještě lepší na sendviči vepřových plátků! Je to tak snadné, chutné a perfektní fólie pro všechny ty kouřové dobroty.
Ingredients
Asijský rub:
Na kilovou svíčkovou
Jedna polévková lžíce prášku z pěti koření
Mletý zázvor - 1 polévková lžíce
„Syrový cukr“, cukr Demerara nebo světle hnědý cukr – 1 polévková lžíce
Praskaný sečuánský pepř – jedna lžička nebo více, pokud chcete více nakopnutí
Granulovaný česnek - jedna polévková lžíce
Půl lžičky soli
Asi ¼ šálku slaniny – to drží tření pohromadě a samozřejmě dodává ještě více chuti.
Vše výše uvedené velmi dobře promíchejte a směsí potřete celou panenku.
Dejte do lednice alespoň na čtyři hodiny nebo přes noc.
Před vložením do udírny nechte panenku odležet mimo lednici alespoň jednu hodinu.
Okurkový salát:
Půl šálku rýžového vinného octa
Asijská sladká chilli omáčka - 2 polévkové lžíce
Citronová kůra - jedna lžička
Jedna střední okurka, nakrájená na tenké plátky
Středně velká mrkev, julienned
Půlka malé červené cibule, nakrájená na tenké plátky
Asi ½ šálku na tenké plátky nakrájených ředkviček
Nasekaný čerstvý koriandr – ½ šálku
Nasekané, suché pražené arašídy ¼ šálku (při použití solených arašídů dávejte pozor na přidávání soli)
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Preparation
Proces kouření:
Nejprve zahřejte Bradley Smoker na 220 stupňů a poté dobře naolejujte rošt. U jednolibrové svíčkové byla doba uzení na vnitřní teplotu 160 stupňů asi dvě hodiny.
Jak se vždy doporučuje, nechte před krájením pár minut odležet.
Okurkový salát:
V misce prošlehejte ocet, chilli omáčku a citronovou kůru. Dále přidejte okurku, mrkev, ředkvičky a cibuli a poté promíchejte. Po ochucení solí a pepřem přikryjte a nechte alespoň 2 hodiny chladit.
Před podáváním salát sceďte a doplňte koriandrem a arašídy.