Slanina zabalená uzená Vepřová svíčková Plněné pečenými červenými paprikami a receptem na sýr
Uzená vepřová svíčková naplněná paprikou a sýrem se může zdát trochu komplikované. Uvidíte však, jak snadné je připravit. Zabalený do slaniny, bude to určitě potěšit a nakrmit dav!
Ingredients
2 Vepřová panenka
⅓ Šálek pečené červené papriky, nakrájené na kostičky
1 šálek smetanového sýra, změkčeného
1 hrnek strouhaného sýra mozzarella
10-12 plátků slaniny
¼ Pohár medu
Preparation
Vepřové panenky ořízněte od jakéhokoli tuku a blány. Držte nůž vodorovně a nakrájejte vepřovou panenku na polovinu, dávejte pozor, abyste neprorazili druhý konec.
V malé misce smíchejte pečenou červenou papriku se smetanovým sýrem a sýrem mozzarella.
Směs sýra a červené papriky rovnoměrně rozprostřete do otvorů vepřové panenky. Svíčkovou uzavřete a ujistěte se, že sýr zůstane uvnitř kapsy masa.
Panenky obalíme slaninou a položíme na udírnu. Může být rozumné mít svíčkovou otevřenou řeznou stranou nahoru, aby roztavený sýr zůstal v kapse a nevytékal.
Nastavte kuřák na 275ºF použití dřevěných bisket dle výběru (hickory, jablko nebo třešeň fungují skvěle).
Udit vepřové maso, dokud nedosáhne vnitřní teploty 155ºF a slanina je vypálená a začíná křupavá, přibližně 2 – 2 ½ hodiny.
Po asi 30 minutách uzení potřete medem celou slaninu a pak pokračujte v uzení, dokud nebude zcela propečené.
Vepřové panenky vyjmeme z udírny a necháme asi 10 minut odležet. Nakrájejte na 1 palcové medailonky a podávejte.
Podle Steve Cylka
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now