Uzený Vepřové kotlety zabalené slaniny na receptu
Namísto známého sendviče „klobásy a papriky“ vyzkoušejte tento s uzeným vepřovým masem a slaninou. Pokud máte rádi intenzivní uzenou chuť, zkuste kouřit také papriky a cibuli nebo pomocí BBQ omáčky Hickory Jalapeño.
Ingredients
4 vepřové kotlety bez kosti
8 plátků slaniny
2 střední cibule
½ Červená paprika zbavená jádřinců a nakrájená na plátky
½ Žlutý pepř zbavený jádřinců a nakrájený na plátky
2 PL oleje
BBQ omáčka
2-4 sendvičové housky (kaiser, bageta, hrdina atd.), nakrájené vodorovně
Bikety s příchutí Bradley
Preparation
Naklepejte vepřové kotlety změkčovačem masa. Kolem každé zkřehlé vepřové kotlety obalte 2 plátky slaniny. Umístěte zabalené kotlety na udírnu, udržujte je natažené a ploché.
Nastavte udírnu na 275 °F pomocí dřevěných bisket dle výběru (hezké jsou olše, třešně nebo pekanové ořechy).
Uzené vepřové kotlety, dokud nedosáhnou vnitřní teploty alespoň 180 °F (asi 2 hodiny). Než dosáhnou této teploty, měla by slanina zhnědnout. Pokud slanina není opečená podle vašich preferencí, nechte ji ještě chvíli kouřit.
Zatímco se kotlety udí, v hrnci na středním plameni orestujte cibuli a papriku s olejem. Vařte, dokud nezměknou a cibule pěkně zhnědne.
Sendviče sestavte tak, že do buchet vložíte uzené vepřové kotlety, restovanou cibuli a papriku a BBQ omáčku. Větší sendvičové housky mohou potřebovat dvě kotlety.
Podle Steve Cylka
Olše
dřevo
Olše se běžně používá pro uzený losos kvůli své jemnější chuti. Díky své lehké, sladké a pižmové chuti se však jedná o jemnou kouřovou příchuť, která se hodí téměř ke každému pokrmu.
Shop Now