Wet Cured Smoked Bacon

Mokrý vyléčený uzený Slanina



Když uděláte mokrou uzenou slaninu, bude textura spíše jako komerční slanina, kterou si koupíte v obchodě.

Pokud máte více než jedno břicho, je nejlepší je vyléčit v samostatných kontejnerech. Pokud je však naskládáte, musíte každý den přepracovat. V tomto případě znamená oprava odstranění břicha ze solanky, míchání solanky a rotující břicha shora dolů, než je nahradí do solanky. Osobně bych naskládal více než dva.

Sůl je důležitá pro čisticí akci. Mohli byste snížit sůl, ale obecně byste měli zvětšit doby vytvrzování. Mokrý lék se označuje jako okurka. Cukr není nutný a když je přidán, označuje se jako sladká okurka. Všimněte si, že cukr sunruje ostrost ze soli. Pokud chcete sladší slaninu, můžete přidat více cukru.

Při použití mokré léčby je obecně rychlejší než suchý lék. U břišní slaniny obvykle budete mokrý vyléčit 4 - 5 dní, pokud jde o 7 dní se suchým lékem. Jak jsem se zmínil v druhém vlákně, byl jsem překvapen, když jsem zjistil, že většina receptů Tasso Ham vyžadovala jen několik hodin vytvrzování.

Ingredients

Solanka:

4 litry vody; rozdělený

1 šálek nakládací soli (10 uncí)

1/4 šálku hnědého cukru; zabalené

1/4 šálku javorového sirupu

3 unce růžové soli (aka InstaCure #1, Prague Powder #1; Modern Cure #1; TCM)

K tomu můžete přidat bobkový list, česnek, celý pepř atd.

Preparation

Do 3 – 4 litrového nereaktivního hrnce přidejte 2 litry vody. Přidejte všechny přísady kromě kúry. Přiveďte k varu a vařte; za stálého míchání, dokud se všechna sůl a cukr nerozpustí.

Přidejte 2 litry ledové vody a nechte vychladnout. Solanku můžete ochladit rychleji přidáním 2 liber ledu místo ledové vody. Po vychladnutí směsi přidejte růžovou sůl a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Před použitím nálevu musí být mezi 38 (3,3 C) stupni F – 40 (4,4 C) stupni F.

Před uzením nakrájejte malý kousek a opečte. Pokud je příliš slané, namočte ho na hodinu do studené vody a během té doby vodu jednou vyměňte.

V závislosti na velikosti nádoby a ujištění se, že do ní maso nezabalíte, se takto upraví až 16 liber masa nebo slaniny. Nezáleží na tom, zda léčíte 5 liber nebo 1 6 liber. S tímto množstvím solanky; docílíte stejných výsledků, i když to bude plýtvání zásobami, pokud toto množství použijete na malý kousek masa.

Obecným pravidlem je, že potřebujete alespoň 50 % hmotnosti ve slaném nálevu, které se rovná zelené hmotnosti masa/tuku. Například, pokud chcete ošetřit 8 liber slaniny nebo jiného masa, budete potřebovat alespoň 4 libry solného roztoku před přidáním dalších přísad.

Čtyři libry vody (a/nebo jiných kapalin) se rovnají 2 litrům. Pokud snížíte množství tekutiny v receptu, musíte úměrně snížit i všechny ostatní přísady – včetně kúry.