Uzený Polská klobása
Ingredients
5 liber vepřové plece bez kosti; krychlový
1 šálek ledové vody
1 šálek odtučněného sušeného mléka nebo sójového proteinového koncentrátu
2 1/2 lžičky soli
1/2 PL cukru
1/2 lžičky hrubého černého pepře
1 velký stroužek čerstvého česneku
1 lžička růžové soli (InstaCure #1, Prague Powder #1 nebo DQ curing salt #1)
1/2 vrchovaté lžičky majoránky
38-42 mm vepřová střeva
Preparation
Začalo to dobrou čerstvou vepřovou plec bez kosti nakrájenou na kostičky. Před mletím masa přes 3/8 palcovou mlecí desku se ujistěte, že je mlecí zařízení a maso studené.
Vložte mleté maso a zbytek ingrediencí do mísy a při práci mějte misku nastavenou v další misce s ledem. Tím se zabrání rozbití směsi. Všechny ingredience velmi dobře promíchejte. Když jsou všechny ingredience dobře promíchané, uchovávejte maso v lednici, dokud nebudete připraveni naplnit střívka.
Naplňte klobásu do střívek, zavažte kroužky a zavěste do udírny o teplotě 130 stupňů F s otvorem dokořán, dokud střívka nevyschnou. Rád používám hickory hmoždinky k zavěšení klobásy do udírny.
Jakmile jsou obaly suché, postupně zvyšujte teplotu udírny na 160-165 stupňů F a ponechte ventilační otvor ze 1/4 otevřený. Přidejte své biskety do generátoru kouře a aplikujte kouř.
Hodně se diskutuje o tom, jak dlouho kouřit. Většina celosvalových mas pohltí pouze 2 hodiny kouře se zdánlivě malým přínosem nad rámec toho.
Jiní věří, že klobáse prospívá delší kouř. Požádal jsem o 4 hodiny bílého ořechu.
Udit klobásu, dokud nedosáhne vnitřní teploty kolem 152 stupňů F.
Vyjměte z udírny a sprchujte se studenou vodou z kohoutku, dokud vnitřní teplota neklesne na 110 stupňů. Nechte klobásu viset při pokojové teplotě asi 30 minut, dokud nezískáte požadovaný květ.
Snězte hned na křupavé housce s dobrou hořčicí nebo uložte do lednice či mrazáku.
Bílý ořech
Dřevo
Silná a sladká chuť Hickory Bisquettes z nich dělá jedno z nejoblíbenějších dřev pro uzení a zvláště dobře se hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, zvěřině, vodní drůbeži, ořechům a sýrům.
Shop Now