Uzený Šunka Hocks
Hledáte lahodný a chutný způsob přípravy vepřových hocků? Nehledejte nic jiného než tento recept na solanku a kouř! S ingrediencemi, jako jsou bobkové listy, černé pepře a celý hřebíček, tento recept naplní vaše hocks hloubkou chuti, která určitě zapůsobí. Jednoduše solanka po dobu dvou dnů, na vzduchu suché přes noc a kouř po dobu pěti hodin pro výsledky ústních vod.
Ingredients
2 litry vody
100 gramů košer soli
100 gramů hnědého cukru
2 bobkové listy
2 lžíce kuliček černého pepře
2 lžíce celého hřebíčku
Preparation
Kouř:
Připravte si udírnu s dostatečným množstvím dřeva na uzení po dobu 5 hodin.
Nastavte teplotu udírny na ~ 5 hodin. V závislosti na velikosti vašich hlezen a vnější okolní teplotě můžete potřebovat více nebo méně času.
Metoda:
Zahřejte vodu a rozpusťte sůl a cukr. Nechte vodu úplně vychladnout a přidejte bobkový list, kuličky pepře a hřebíček.
Do velké skleněné nebo plastové nádoby přidejte hlezna a solný roztok a ujistěte se, že je vše pokryto solným roztokem. Pokud potřebujete více, přidejte více vody, cukru a soli.
Hlezno solte celé 2 dny.
Vyjměte hlezna z nálevu a nechte je přes noc odpočívat na mřížce a pánvi v lednici.
Po 12 hodinách sušení na vzduchu jsou připraveny k uzení.
Umístěte hlezna do 250ºF kuřák po dobu ~ 5 hodin nebo dokud jejich vnitřní teplota nedosáhne 200ºF.
Mesquite
Dřevo
Jako nejsilnější z udírenských dřev se skvěle doplňuje s bohatými masy, jako je steak, kachna a jehněčí maso se svou silnější, o něco sladší a jemnější chutí než Hickory.
Shop Now