Kouření kouře Ham
Ingredients
1,5 kg Gammon Joint
1 lžička česnekového prášku
1 lžička cibulového prášku
1 lžička skořice
1 ČL bílého pepře
2 lžičky tymiánu
2 lžičky šalvěje
2 lžíce hnědého měkkého cukru
4 lžíce medu
4 lžíce anglické hořčice
Preparation
Metoda:
Smíchejte med a anglickou hořčici a natřete polovinu jako stejnoměrnou vrstvu po celém gammonu a druhou polovinu si nechte na později.
Smíchejte všechna koření dohromady a posypte rovnoměrnou vrstvu po celém gammonu.
Nastavte Smoker na 110C a po dosažení teploty zapněte kouř. Použili jsme třešňové biskety, ale můžete si vybrat biskety s příchutí Bradley, které chcete.
Přidejte šunku do udírny s podnosem na stojanu níže, abyste zachytili všechny kapky a šťávy a kuřte 3–4 hodiny.
Po uplynutí této doby můžete kouř vypnout, použít zbytek směsi medu a hořčice jako finální polevu a pokračovat ve vaření další 1-2 hodiny, dokud nedosáhne vnitřní teploty 75C.
Poznámka: pokud jste citlivější na sůl, můžete chtít namočit gammon joint ve vodě po dobu přibližně 10 hodin, aby se omezily slané soli.
Třešeň
Dřevo
Cherry Bisquettes poskytují jemné, sladké a ovocné aroma ideální pro uzení drůbeže, ryb, mořských plodů, hovězího, vepřového, jehněčího, vodní drůbeže, zeleniny a sýra.
Shop Now