Uzený Vepřové břicho Recept
To lze použít jako vstup, ale pro mě je to příliš bohaté. Je to vynikající jako předkrm nebo příloha pro ryby a drůbež; nebo nasekané a použité v Caesarově salátu.
Ingredients
2 libry čerstvého vepřového bůčku
Marináda: (Marinade od Roba Rainforda, Canadian Food Network)
¼ pohár Jack Daniels
3 snítky čerstvého rozmarýnu nahrubo nasekané
4 střední stroužky česneku nasekané
1 PL zrnité hořčice
3 PL olivového oleje
2 PL drcených vloček červené papriky
1 ČL mletého černého pepře
JD namáčecí omáčka:
8 uncí rajčatové omáčky
6 PL hnědého cukru, medu nebo javorového sirupu
1,5 unce Jack Daniels (jedna rána)
2 PL sladového octa
1 PL zrnité hořčice
2-4 ČL omáčky Chipotle Tabasco nebo 1 mletá paprika chipotle v omáčce
1 PL česnekového prášku
1 PL cibulového prášku
½ lžičky košer soli
½ ČL černého pepře
Preparation
Listy rozmarýnu zbavte stonků a nahrubo nasekejte.
V misce smíchejte všechny ingredience (kromě vepřového), dokud se dobře nespojí.
Nakrájejte vepřové maso na kousky 2 x 6 palců - pro lepší chuť odstraňte kůži.
Vložte vepřové maso do jednoho galonového uzavíratelného plastového sáčku.
Nalijte marinádu na vrchní část vepřového masa.
Vytlačte co nejvíce vzduchu, utěsněte sáček a prohoďte, aby se rovnoměrně obalil.
Sáček dejte přes noc marinovat do lednice. Pokud máte Reveo, marinujte 20 minut.
Vyjměte vepřové maso z chladničky, vyjměte ho ze sáčku a položte na plech.
Marinádu vylijte a vepřové maso osušte čistou papírovou utěrkou (jen osušte, neodstraňujte koření, která ulpívají na vepřovém).
Před vložením do udírny nechte vepřové maso odležet při pokojové teplotě asi 2 hodiny. Použití ventilátoru k cirkulaci vzduchu nad vepřovým masem pomůže vytvořit pelikulu.
Vložte do předehřáté 220°F Bradley (ujistěte se, že hořák na biskety byl také předehřátý).
Použijte dvě hodiny kouře a pokračujte ve vaření přibližně další 2-3 hodiny. Nejraději mám pekanový, ale dobře funguje i jablko a javor. Pokud chcete silnější kouřovou chuť, použijte hickory.
Když vepřové maso dosáhne vnitřní teploty 155 - 160 °F, vyjměte ho z udírny, volně ho zabalte fólií a nechte 15 minut odpočívat.
Pokud jste kouřili s kůží, odstraňte kůži.
Nakrájejte na tenké plátky nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Podávejte obyčejné nebo s omáčkou (viz níže recept) na boku nebo pokapané přes kousky, nebo použijte svou vlastní oblíbenou omáčku.
JD namáčecí omáčka:
Smíchejte všechny ingredience v malé pánvi.
Dusíme do mírného zhoustnutí.
Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
Nechte vychladnout na teplotu podávání.
Podávejte bokem nebo pokapejte maso.
Pekanový ořech
Dřevo
Se sladkou a jemnou chutí, která z něj dělá jemnějšího bratrance Hickory, se pekanové bisquette dobře hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu, zvěřině a vodní drůbeži.
Shop Now