Smoked Pork Belly Recipe

Uzený Vepřové břicho Recept



To lze použít jako vstup, ale pro mě je to příliš bohaté. Je to vynikající jako předkrm nebo příloha pro ryby a drůbež; nebo nasekané a použité v Caesarově salátu.

Ingredients

2 libry čerstvého vepřového bůčku

Marináda: (Marinade od Roba Rainforda, Canadian Food Network)

¼ pohár Jack Daniels

3 snítky čerstvého rozmarýnu nahrubo nasekané

4 střední stroužky česneku nasekané

1 PL zrnité hořčice

3 PL olivového oleje

2 PL drcených vloček červené papriky

1 ČL mletého černého pepře

JD namáčecí omáčka:

8 uncí rajčatové omáčky

6 PL hnědého cukru, medu nebo javorového sirupu

1,5 unce Jack Daniels (jedna rána)

2 PL sladového octa

1 PL zrnité hořčice

2-4 ČL omáčky Chipotle Tabasco nebo 1 mletá paprika chipotle v omáčce

1 PL česnekového prášku

1 PL cibulového prášku

½ lžičky košer soli

½ ČL černého pepře

Preparation

Listy rozmarýnu zbavte stonků a nahrubo nasekejte.

V misce smíchejte všechny ingredience (kromě vepřového), dokud se dobře nespojí.

Nakrájejte vepřové maso na kousky 2 x 6 palců - pro lepší chuť odstraňte kůži.

Vložte vepřové maso do jednoho galonového uzavíratelného plastového sáčku.

Nalijte marinádu na vrchní část vepřového masa.

Vytlačte co nejvíce vzduchu, utěsněte sáček a prohoďte, aby se rovnoměrně obalil.

Sáček dejte přes noc marinovat do lednice. Pokud máte Reveo, marinujte 20 minut.

Vyjměte vepřové maso z chladničky, vyjměte ho ze sáčku a položte na plech.

Marinádu vylijte a vepřové maso osušte čistou papírovou utěrkou (jen osušte, neodstraňujte koření, která ulpívají na vepřovém).

Před vložením do udírny nechte vepřové maso odležet při pokojové teplotě asi 2 hodiny. Použití ventilátoru k cirkulaci vzduchu nad vepřovým masem pomůže vytvořit pelikulu.

Vložte do předehřáté 220°F Bradley (ujistěte se, že hořák na biskety byl také předehřátý).

Použijte dvě hodiny kouře a pokračujte ve vaření přibližně další 2-3 hodiny. Nejraději mám pekanový, ale dobře funguje i jablko a javor. Pokud chcete silnější kouřovou chuť, použijte hickory.

Když vepřové maso dosáhne vnitřní teploty 155 - 160 °F, vyjměte ho z udírny, volně ho zabalte fólií a nechte 15 minut odpočívat.

Pokud jste kouřili s kůží, odstraňte kůži.

Nakrájejte na tenké plátky nebo nakrájejte na kousky velikosti sousta. Podávejte obyčejné nebo s omáčkou (viz níže recept) na boku nebo pokapané přes kousky, nebo použijte svou vlastní oblíbenou omáčku.

JD namáčecí omáčka:

Smíchejte všechny ingredience v malé pánvi.

Dusíme do mírného zhoustnutí.

Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.

Nechte vychladnout na teplotu podávání.

Podávejte bokem nebo pokapejte maso.

Pekanový ořech
 Dřevo

Pekanové biskety pro kuřáky Bradley

Se sladkou a jemnou chutí, která z něj dělá jemnějšího bratrance Hickory, se pekanové bisquette dobře hodí k drůbeži, hovězímu, vepřovému, jehněčímu, zvěřině a vodní drůbeži.

Shop Now